Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyon elverte a Győr a CSM Bucurestit a BL-ben

MTI
A címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 36-27-re legyőzte a román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott tétmeccsen, a magyar együttes egy vereség és egy döntetlen mellett hetedszer győzött, és továbbra is százszázalékos az idényben.

női Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 36-27 (22-15)
a Győr gólszerzői: Pintea 9, Knedlikova, Fodor, Groot 5-5, Oftedal, Kristiansen 3-3, Hansen, Tomori 2-2, Afentáler, Brattset 1-1

Cornelia Nycke Grootés Sabina Rosengren a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC- CSM Bucuresti mérkőzésen 2019. január 26-án. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba) Cornelia Nycke Grootés Sabina Rosengren a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC- CSM Bucuresti mérkőzésen 2019. január 26-án. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A hazaiaktól Görbicz Anita influenzás megbetegedés, a brazil Eduarda Amorim bokaszalag-szakadás, a norvég Nora Mörk pedig térdműtét miatt hiányzott. A vendégeknél Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic egyaránt súlyos térdsérülés miatt nem játszhatott.

A Szeged férficsapatának korábbi, a CSM Bucuresti jelenlegi vezetőedzője, Dragan Djukic már a hatodik percben időt kért, mert a románok nem találták a nyitott védekezés ellenszerét, támadásban nem voltak kellően pontosak (4-1). A folytatásban is fölényben volt a címvédő, de miután védekezést váltott, a bukarestiek Andrea Lekic vezérletével egy 4-1-es sorozattal némileg felzárkóztak.

A szünetben a hazaiak már hét góllal jobban álltak, mert Crina Pintea jóvoltából kihasználták ellenfelük létszámfölényes játékát, és több gólt is dobtak az üresen hagyott kapuba.

A második felvonás elején a CSM védekezett jobban, de ezt támadásban nem tudta kamatoztatni, részben azért, mert a francia Amandine Leynaud bravúrosan védett. A meccs háromnegyedénél már tíz találat volt a különbség, de a győriek örömét beárnyékolta, hogy Fodor Csenge az ötödik gólja után kivált a játékból, mert a lába és a válla is megsérült.

A hajrában csupán a különbség volt a kérdés, és a gyorsabb kézilabdát játszó hazaiak végül kilenc találattal nyertek.

A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a szerb Andrea Lekic volt, aki 15 lövésből nyolc gólt lőtt.

Az ugyancsak a 2. csoportban szereplő Ferencváros vasárnap a német bajnok Thüringer HC vendége lesz, jövő szombaton pedig egymással találkozik a két magyar csapat Érden.

vasárnap játsszák:
2. csoport:
Thüringer HC (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Nordhausen 14.00

További tartalmak