×

Az Érd nyerte a Magyar Kupa bronzémérkőzését

Az Érd 31-23-ra legyőzte a Dunaújvárost a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi bronzmérkőzésén, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő második játéknapján.

Eredmény, a 3. helyért:
Érd HC-Dunaújvárosi Kohász KA 31-23 (13-12)
a legeredményesebb játékosok: Lavko 6, Krpez Slezak, Jerabkova 5-5, illetve Szalai 8, Szekerczés 7

Az érdi Szabó Laura (b, hátul) és Kiss Nikolett (j), valamint a dunaújvárosi Ferenczy Fruzsina (b. elöl) a női kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dunaújvárosi Kohász KA - Érd HC mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Jobban kezdtek az érdiek, de a folytatásban hat percig nem találtak a hálóba, ezt a Dunaújváros egy 3-0-s sorozattal kihasználta, és fordított. A 26. percben a DKKA elveszítette Cifra Anitát, aki harmadik kétperces kiállítása miatt piros lapot kapott, s a szünetben csapata egygólos hátrányban volt.

A második felvonás elején az újvárosiak hat percig nem voltak eredményesek, ezalatt ellenfelük hat gólt szerzett, és ezzel eldöntötte a meccset. A folytatásban a DKKA már nem tudott felzárkózni, mert ellenfele támadásban és védekezésben is magabiztosabb, hatékonyabb volt.

A dunaújvárosi Szalai Babett (b) és az érdi Kiss Nikolett küzdelme (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Az Érd negyedszer jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában, és negyedszer is érmet szerzett: 2016-ban és tavaly döntőt játszott, 2015-ben és idén pedig harmadik lett.

A győztes vezetőedző, Szabó Edina értékelése:

később:
döntő: Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 18.00

szombaton játszották:
elődöntők:
Győri Audi ETO KC-Érd HC 39-26 (20-15)
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA 33-26 (17-11)