×

Sabaté kölcsönbe viszi veszprémi felfedezettjét

Szita Zoltán a lengyel Wisla Plock kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A Telekom Veszprém honlapjának hétfői bejelentése szerint a saját nevelésű 21 éves balátlövőt a következő szezonra adták kölcsönbe a lengyel csapatnak. Szita a veszprémiek első csapatában is kapott már szerepet, az elmúlt két idényben viszont a balatonfüredieknél játszott, ugyancsak kölcsönben.

Debrecen, 2019. április 7. A balatonfüredi Szita Zoltán a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dabas - Balatonfüred mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. április 7-én. A bronzérmet a Balatonfüred nyerte, miután 21-20-ra győzött. MTI/Czeglédi Zsolt Szita Zoltán bronzérmet szerezett a Balatonfüreddel a mögöttünk hagyott idényben (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)A Wisla Plock edzője, Xavier Sabaté korábban a veszprémieknél dolgozott, míg magyar szövetségi kapitányként Szita az ő irányítása alatt mutatkozott be a válogatottban.

A lengyel csapat honlapján Adam Wisniewski sportigazgató kiemelte: legalább két évig számítanak Szitára, akinek jövőre lejár a szerződése a veszprémieknél, és így 2020 nyarától automatikusan az ő játékosuk lesz.