Musorujsag
Élő Eredmények

Élő legendájáról nevezi el új kézicsarnokát a Vasas

Kossuth Rádió/mti
A BEK-győztes, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Sterbinszky Amáliáról nevezik el a Vasas SC új kézilabdacsarnokát.

„A kézilabdacsarnok gyakorlatilag elkészült, jelenleg a tesztüzem zajlik, július végén pedig itt kezdi el a felkészülést a felnőtt csapat. Az ünnepélyes átadást ősszel, az első hazai bajnoki mérkőzés keretein belül tartjuk” – nyilatkozta az angyalföldi klub honlapján kedden Markovits László elnök.

A létesítmény névadója a klub legendás kézilabdázója, Sterbinszky Amália lesz, az edzőcsarnok kézilabdatermét pedig a kétszeres vb-bronzérmes, olimpiai 3. 168-szoros válogatott Bujdosó Ágotáról nevezik el, aki kapusként 1972 és 1978 között sorozatban hétszer volt bajnok a Vasassal.

Budapest, 1982. december 12. Sterbinszky Amáliát ünneplik csapattársai, székén magasba emelve, miután átvette a különdíjat a VIII. Női Kézilabda VB hatos döntőjében nyújtott teljesítményéért.  MTI Fotó: Németh Ferenc A névadó Sterbinszky Amáliát ünneplik majd a csarnokavatón is (fotó: MTI/ Németh Ferenc)

Sterbinszky Amália 1973 és 1982 között szerepelt a Vasasban, amellyel 11 bajnoki címet, hét kupagyőzelmet és BEK-sikert ünnepelhetett. Háromszor választották az év legjobbjának Magyarországon, a válogatottban 250 alkalommal szerepelt, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstéremig jutott.

A korábbi klasszis Dániában él, mióta távozott a piros-kékektől, de természetesen az ünnepi eseményekre Budapestre repül. A Kossuth Rádiónak adott interjújában elárulta, mikor a hírrel megkeresték, nagyon meghatódott, el is sírta magát.

A Kossuth Rádiónak adott teljes Sterbinszky-interjút a lejátszót elindítva hallgathatja meg.

További tartalmak