Rangadókkal rajtol a női kézilabda-bajnokság

A Magyar Kézilabda Szövetség kedden kisorsolta a 2019/2020-as női első osztályú bajnokság menetrendjét.

A magyar szövetség honlapja szerint a Bajnokok Ligája-aranyérmes győriek az EHF Kupa-győztes Siófok otthonában, a fővárosiak pedig az Érd vendégeként kezdik a bajnokságot szeptember 1-jén. Az utolsó fordulóban, 2020. május 23-án az ETO a Kisvárda, az FTC pedig az újonc Szombathelyi KKA vendége lesz.

A Győr és a Ferencváros először december 29-én találkozik Budapesten, a kisalföldi megyeszékhelyen pedig május 3-án csapnak össze.

A női NB I-ben továbbra is 14 csapat vesz részt, valamennyi helyezés a 26 fordulóból álló körmérkőzéses rendszerben dől el, rájátszást nem rendeznek.

Fontos hozzátenni, hogy a nemzetközi kupákban szereplő magyar csapatok mérkőzéseinek időpontja biztosan változni fog, várhatóan a Bajnokok Ligája és az EHF-kupa is október elején indul el, a hivatalos menetrend várhatóan augusztus elejére készül el.

A magyar női és férfi kézilabda bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A női bajnokság mezőnye:
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC Schaeffler, Érd HC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kisvárda Master Good SE, Mosonmagyaróvári KC SE, MTK Budapest, Siófok KC, Szent István SE, Szombathelyi KKA, Váci NKSE

A 2019/2020-as szezon menetrendjét a kezilabda.hu oldalon böngészheti.

Az első forduló programja:

2019. szeptember 1. vasárnap
ÉRD – FTC-Rail Cargo Hungaria
Békéscsabai ENKSE – DKKA
Váci NKSE – MTK Budapest
Alba FKC – Mosonmagyaróvári KC SE
Szent István SE – DVSC SCHAEFFLER
Siófok KTC KFT – Győri Audi ETO KC
Kisvárda Master Good SE – Szombathelyi KKA