Magabiztos sikerrel mutatkozott be az Eb-n az U19-es válogatott

A magyar válogatott 27-18-ra legyőzte Montenegró csapatát a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

A házigazda magyarok legeredményesebb játékosa Albek Anna, Schatzl Natalie és Tóth Nikolett volt egyaránt négy góllal.
„Sokkal nehezebb meccsre számítottam – nyilatkozta a mérkőzés után a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir. – Akartak minket lassítani, de nem sikerült. Az első félidőben kihasználtuk a lehetőségeinket, a másodikban kihagytuk a ziccereket, pedig úgy könnyebb lehetett volna a meccs.”

A szakember hozzátette, úgy érzi bejöttek a cseréi, de több játékosát kicsit megfogta a sok szurkoló, aki kilátogatott a találkozóra.

„Csapatként működött az egész. Voltak közepes és kimagasló teljesítmények is. Összességében nagyon örülök a mai meccsnek.”

Az egyik kiemelkedő teljesítmény Kuczora Csengéé volt, akit végül a mérkőzés legjobbjának választottak. A kézis az M4 Sportnak elmondta, nagyon várták már ezt a találkozót, ehhez mérten kicsit zavartan is kezdtek, de aztán az első félidőben sikerült jó védekezéssel, több góllal is ellépni Montenegrótól. Hozzátette, a következő meccseken nagyon kell figyelniük arra, hogy ne engedjenek ki a második játékrészben.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata pénteken Ausztriával, vasárnap pedig Spanyolországgal találkozik, ugyancsak az Audi Arénában, 18.30-tól, az m4sport.hu mindegyik mérkőzést élőben közvetíti. A négyes csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe.

Eredmény, 1. forduló, C csoport:
Magyarország-Montenegró 27-18 (15-7)