Musorujsag
Élő Eredmények

Hibátlan mérleggel csoportgyőztes az Eb-n a junior női kéziválogatott

mti
A magyar válogatott 33-23-ra legyőzte Spanyolország csapatát a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában,.
Kácsor Gréta (fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt) Kácsor Gréta (fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

A házigazda magyarok legeredményesebb játékosa Kácsor Gréta volt hét góllal.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata csütörtökön Montenegrót 27-18-ra, pénteken Ausztriát 39-31-re győzte le, vagyis százszázalékos mérleggel, csoportelsőként jutott a középdöntőbe, ahol kedden Norvégiával, szerdán pedig Romániával találkozik az Audi Arénában, 18.30-tól.

Pigniczki Krisztina, a válogatott edzője a mérkőzés után az M4 Soprtnak elmondta, a gyors játék és a kapusteljesítmény volt a siker kulcsa. „Biztató, hogy ilyen különbséggel tudtunk nyerni. Megvolt a lendületünk, illetve volt egy jó kapusteljesítmény, amihez nélkülözhetetlen a jó védekezés. Messze van még az Eb vége, ezekből a mérkőzésekből próbálunk tanulni, hogy eljussunk oda, amiért jöttünk.”

A hétgólos Kácsor Gréta elmondta, készültek a spanyolok nyitott védekezésére, a magyar válogatott pedig szerinte egyre jobb teljesítményt nyújt. „Az első két mérkőzésem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de örülök, hogy megérkeztem most már én is az Eb-re.”

A balátlövő kérdésre válaszolva azt is elárulta, babonából hord a mérkőzéseket fejpántot. „Ez az agy, ez ad mindent.”

A magyarok a továbbjutással biztosították részvételüket a jövő nyári, romániai U20-as világbajnokságon.

3. forduló, C csoport:
Magyarország-Spanyolország 33-23 (18-11)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Spanyolország 3
3. Ausztria 2
4. Montenegró 1

További tartalmak