Százszázalékos teljesítménnyel Európa-bajnok az U17-es leány kéziválogatott

A magyar U17-es leány kézilabda-válogatott 28-24-re legyőzte Svédországot a celjei Európa-bajnokság döntőjében, így hibátlan teljesítménnyel lett aranyérmes.

U17-ES LEÁNY KÉZILABDA EB (SZLOVÉNIA), DÖNTŐ

Magyarország–Svédország 28–24 (13–9)


A 3. helyért: Dánia–Franciaország 21–28


A két együttes a középdöntőből már ismerte egymást, akkor a magyar csapat 26-22-re győzött.


Ifj. Kiss Szilárd szövetséfi edző lányai a finálé kezdetétől fogva kézben tartották, irányították a mérkőzést, amit az is bizonyít, hogy a skandinávok egyszer sem vezettek. A félidei szünetre 13-9-es vezetéssel vonulhatott be a magyar válogatott.


A második játékrészben nagy erőket mozgósítva próbált feljebb zárkózni a svéd csapat, de a magyar együttes jól védekezett és 21-14-re elhúzott. Az ellenfélnek volt még egy nagy feltámadása, ám két gólnál nem tudott közelebb férkőzni a magyar együtteshez, amely végül 28-24-re győzött, és akárcsak az U19-es korosztály, százszázalékos teljesítménnyel lett Európa-bajnok.


 A magyar együttes legeredményesebb játékosa a Dunaújváros balátlövője, Koronczai Petra volt hét góllal.
Fotó: mksz/facebook Fotó: mksz/facebook


A torna legjobb játékosának Kajdon Blankát, a NEKA irányítóját választották, az Európa-bajnokság álomcsapatának jobbszélsője pedig a Győri Audi EOT KC játékosa, Kürthi Laura lett.


Az Ifj. Kiss Szilárd, Papp György edzőpáros csapata a csoportkörben Szlovákiát, Ausztriát és Romániát, a középdöntőben Norvégiát és Svédországot győzte le, a pénteki elődöntőben pedig Dániát búcsúztatta, és már a legjobb nyolc közé kerüléssel indulási jogot szerzett a jövő évi ifjúsági (U18-as) világbajnokságra, amelyre Kínában kerül sor.

Az aranyérmes magyar válogatott kerete:
Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros), edző: Ifj. Kiss Szilárd, Papp György