Musorujsag
Élő Eredmények

Keretet hirdetett a női kézilabda-válogatott a szeptemberi Eb-selejtezőkre

m4sport.hu/mksz.hu
Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott keretét a Litvánia és Olaszország elleni Eb-selejtezőkre.
Klujber Katrin, Kovacsics Mónika, Tóvizi Petra és Tóth Gabriella, valamint Kim Rasmussen szövetségi kapitány a Magyarország - Ausztria női kézilabda világbajnoki selejtező után Zalaegerszegen 2019. június 6-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor) Klujber Katrin, Kovacsics Mónika, Tóvizi Petra és Tóth Gabriella is tagja az Eb-selejtezőkre kihirdetett keretnek (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint a szövetségi kapitány húsz játékosra számít a felkészülés során. Köztük van a Vác 23 éves átlövője, Hámori Konszuéla is, aki korábban már edzőtáborozott a felnőtt kerettel, de mérkőzésen még nem lépett pályára.

Az előző világversenyen – a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon – szerepelt alapemberek közül ezúttal nem tagja a keretnek a műtét után gyógyuló jobbátlövő, Planéta Szimonetta, valamint a Debrecen jobbátlövője, Kovács Anna, és a Ferencváros beállója, Mészáros Rea.

A magyarok a litván válogatottal szeptember 25-én Érden, az olasz csapattal pedig szeptember 29-én Lignanóban mérkőznek. A csoport negyedik tagja Montenegró. A jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű kontinenstornára az első két helyezettje jut ki.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Hámori Konszuéla (Váci NKSE), Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kopecz Barbara (EUbility Group Békéscsabai ENKSE)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Női Eb-selejtezők, 2. csoport, 1-2. forduló:
Szeptember 25., szerda:

18.00: Montenegró–Olaszország
19.00: Magyarország–Litvánia

Szeptember 29., vasárnap:
15.00: Litvánia–Montenegró
17.00: Olaszország–Magyarország

További tartalmak