Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenkét gólos győzelemmel kezdte a Veszprém a Bajnokok Ligáját

MTI
A Telekom Veszprém házigazdaként 40-28-ra legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, vasárnap.

Férfi BL, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-Motor Zaporizzsja (ukrán) 40-28 (17-13)

A rendkívül bő kerettel rendelkező Veszprém csapatából ezúttal Székely Márton, Pawel Paczkowski, Mirsad Terzic és Borut Mackovsek hiányzott.

A norvég Kent Robin Tönnesen vezérletével remekül kezdtek a hazaiak, de a folytatásban öt percig nem dobtak gólt, és elég volt az ukránoknak a felzárkózáshoz. A huszadik percben a vendégek jobbátlövőjét, Sztanyiszlav Zsukovot piros lappal kizárták a játékvezetők, mert védekezés közben megütötte Lékai Máté arcát.

Ezt követően ismét hatékonyan kézilabdáztak a veszprémiek, és Sterbik Árpád védéseire alapozva négygólos előnybe kerültek a szünet előtt.

A második félidőt 4-0-s sorozattal kezdték a házigazdák, akik Tönnesen és Dragan Gajic újabb találataival növelték a különbséget, és tulajdonképpen ekkor döntötték el a meccset (24-16). A 43. percben alakult ki először tízgólos lülönbséga a csapatok között, ekkor a Motor Zaporizzsja időt kért, ám a játék képe a továbbiakban sem változott, és a Veszprém a vártnál is magabiztosabban győzött.

A hazaiak közül Dragan Gajic és Kent Robin Tönnesen, a vendégektől pedig Barisz Puhovszkij és Aidenas Malasinskas jutott el hat gólig.

Az előző idényben ezüstérmes Telekom Veszprém jövő szombaton a német THW Kiel együttesét fogadja a BL csoportkörében, a MOL-Pick Szeged pedig vasárnap a francia Paris Saint-Germain vendége lesz.

szombaton játszották:

A csoport: MOL-Pick Szeged – Barcelona (spanyol) 31-28 (18-11)

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A veszprémi Vuko Borozan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém és az ukrán Motor Zaporizzsja mérkőzésén a Veszprém Arénában 2019. szeptember 15-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/09/DBOGI20190915005-1024x681.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek