Musorujsag
Élő Eredmények

Három kulcsjátékosával hosszabbított a Győr

Három kulcsjátékosával hosszabbított a Győr

MTI
Három játékosával, Anne Mette Hansennel, Stine Bredal Oftedallal és Kari Brattsettel szerződést hosszabbított 2022-ig a Győri Audi ETO KC - jelentette be a klub elnöke kedden sajtótájékoztatón Győrben.

Bartha Csaba elmondta, hogy azért nem a szokásos január és március közötti időszakban hosszabbították meg a klub három kulcsjátékosával a szerződést, mert az idei szezon rendkívül nehéz lesz.

Jövő héten elkezdődik a nemzeti csapatoknál a felkészülés, januártól májusig havi hét-nyolc mérkőzést fognak játszani, május után indul a kvalifikáció az Európa-bajnokságra és az olimpiára, majd készülnek a hazai bajnokság fináléjára és a Bajnokok Ligája négyes döntőjére, a Final Fourra – sorolta.

Kiemelte, hogy Stine Bredal Oftedal a kézilabdavilág elitjében az első háromban van, Kari Brattset az egyedüli játékos az ETO történetében, aki már az első évében kimagasló teljesítményt ért el, Anne Mette Hansen pedig védekezésben és támadásban is kimagasló teljesítményt nyújt, emellett két év alatt hatból hat címet nyert.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a korai szerződéshosszabbításnak az az üzenete, hogy a Győri Audi ETO KC stabil és tovább dolgozik céljai elérésén, amely nem más, mint megismételni az előző szezonban elért hazai és nemzetközi eredményeket.

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, öt évvel ezelőtt készült el a csapat otthona, az Audi Aréna, amely megfelelő infrastrukturális hátteret biztosított ahhoz, hogy a klub felépítsen egy elit csapatot. Amellett, hogy egy játékosnak fontos a siker, az is kell, hogy olyan környezetben tudjon készülni, ahol biztosított minden a siker eléréséhez – mondta.

Stine Bredal Oftedal elmondta, hogy gyorsan döntött a folytatásról, mert nagyszerű a légkör. Céljai között szerepel, hogy az eddig elért eredményeket megismételjék.

Kari Brattset úgy fogalmazott, hogy jó helyen van most az ETO-nál, ezért Oftedalhoz hasonlóan számára is egyszerű volt a választás.

Anna Mette Hansen örömét fejezte ki, hogy hozzá hasonlóan a klub is a közös munka folytatása mellett döntött.

További tartalmak