A szeged jobbszélsője lett Európa legjobbja szeptemberben

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) Bogdan Radivojevicet, a MOL-Pick Szeged jobbszélsőjét választotta meg szeptember legjobb férfi játékosának.

Bogdan Radivojevic a MOL-Pick Szeged – Barcelona BL-meccsen 2019. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)A 26 éves szerb játékos nyáron csatlakozott a Tisza-partiakhoz, három Bajnokok Ligája-mérkőzésen 21 gólt szerzett, ezzel – az AAlborg játékosával, Sebastian Bartholddal holtversenyben – vezeti a sorozat góllövőlistáját. A Flensburg elleni, 24–24-es döntetlennel véget ért meccsen 11 találattal ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa.

„Nagy megtiszteltetés, nagyon büszke vagyok. Úgy érzem, az elkövetkező években sokat kell még tanulnom, de ez a díj motivál arra, hogy a jövőben még jobb legyek” – nyilatkozta az EHF honlapjának Radivojevic.

A belgrádi játékos hozzátette, minden szempontból megtalálta a számítását a csongrádi megyeszékhelyen. „Nagyszerű érzés Szegeden lenni, a csapat és a város is nagyon passzol hozzám, már csak azért is, mert két órára vagyok az otthonomtól. Nagyon jó társaság van itt, Mario Sostaric pedig sokat segít nekem abban, hogy megszokjam az itteni létet. Külön öröm, hogy az edző bízik bennem. Hat évet vártam egy ilyen lehetőségre, úgyhogy amikor megkaptam, megragadtam. Keményen dolgozom azon, hogy megháláljam a bizalmat és úgy érzem, játékosként napról napra fejlődök.”

A MOL-Pick Szeged három ponttal az A csoport ötödik helyén áll,

A nőknél Anna Vjahirevát, a Rosztov-Don orosz játékosa lett a hónap legjobbja az EHF-nél, a második helyen a ferencvárosi Klujber Katrin végzett.