Négygólos előnyt szerzett a Vác a Hypo ellen az EHF-kupában

A Váci NKSE házigazdaként négy góllal legyőzte az osztrák Hypo Niederösterreich csapatát a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjének második fordulójában, a párharc szombati, első mérkőzésén.

Szilágyi Zoltán, a Váci NKSE vezetőedzője (Fotó: Facebook/Váci NKSE)A hazaiak az első félidőben kevesebb, a másodikban annál több hibával játszottak, így hiába vezettek a szünet előtt hét góllal is (15-8), a végén be kellett érniük négytalálatnyi különbséggel.

Ezzel együtt a továbbjutásra esélyesebb a Vác, amelynek a szombati meccsen a hatszor eredményes Lakatos Rita volt a legeredményesebb játékosa.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Maria Enzersdorfban.

A Debrecen házigazdaként nyolc góllal legyőzte a német Bayer 04-Werkselfen együttesét. Az első félidőben gyakorlatilag fej fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak egygólos előnnyel vonultak pihenőre.

A fordulást követően a Debrecen néhány perc után ellépett ellenfelétől és fokozatosan növelte előnyét, a 46. percben már tízgólos volt a különbség, végül ebből nyolcat sikerült megőrizni a visszavágóra.

A magyar csapat legjobbja a hétgólos Bulath Anita volt, Kovács Anna és a montenegrói Jelena Despotovic hat-hat gólt lőtt.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Leverkusenben.

Az Érd HC és a címvédő Siófok KC a selejtező harmadik fordulójában csatlakozik a mezőnyhöz.

Eredmény, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Váci NKSE-Hypo Niederösterreich (osztrák) 26-22 (15-11)
DVSC Schaeffler - TSV Bayer 04-Werkselfen (német) 35-27 (16-15)