Musorujsag
Élő Eredmények

A Szeged a szünet után bedarálta a Celjét

mti
A MOL-Pick Szeged hazai pályán hét góllal legyőzte a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, vasárnap.

Férfi BL, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged – RK Celje PL (szlovén) 31-24 (14-14)

Dmitrij Zsitnyikov (szemben) négy góllal vette ki a részét a Celje legyőzéséből (fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A szegediek keretéből ezúttal Stefan Sigurmannsson és Alen Blazevic hiányzott. Nem feltétlen ezért, de jobban kezdtek a vendégek, a házigazdák támadásaiból hiányzott a pontosság (2-5). Bár a folytatásban egy 4-0-s sorozattal fordított a Szeged, a 23. percben megint a Celje vezetett két góllal.

A csongrádiak játéka továbbra is akadozott, a szünetben mégis döntetlen volt az állás. A második félidőben már nem tudta átvenni a vezetést a Celje, a házigazdák a spanyol Joan Canellas és a szerb Bogdan Radivojevic vezérletével végül magabiztosan nyerték meg a közepes színvonalú találkozót.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radivojevic volt nyolc góllal, a vendég szlovénok horvát balátlövője, Josip Sarac hétszer volt eredményes.

A két együttes kilencedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából hat győzelem, egy döntetlen és két vereség.

A négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkező MOL-Pick Szeged jövő vasárnap a norvég Elverum csapatát fogadja, a három győzelemmel és három vereséggel álló Veszprém pedig szombaton a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz a BL csoportkörében.

Az állás: 1. Barcelona (spanyol) 10 pont (212-154), 2. Paris Saint-Germain 10 (188-154), 3. Szeged 9, 4. Aalborg HB (dán) 8, 5. Flensburg-Handewitt (német) 7, 6. RK Celje PL 2, 7. Elverum HB (norvég) 1 (144-180), 8. PPD Zagreb (horvát) 1 (136-179)

További tartalmak