Musorujsag
Élő Eredmények

Az Érd hét-, a Siófok nyolcgólos győzelmet aratott az EHF Kupában

Az Érd hét-, a Siófok nyolcgólos győzelmet aratott az EHF Kupában

MTI
Az Érd házigazdaként 39-32-re legyőzte az orosz Kubany Krasznodar csapatát vasárnap a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

Az előző idényben bajnoki bronzérmes vendégek két találattal elhúztak, de az érdiek tudatosabb, pontosabb játékkal előbb egy ötös, majd egy négyes gólsorozatot produkáltak. Elhúzni mégsem tudtak, mert az oroszok kiválóan küzdöttek, és rendre felzárkóztak.

A második félidő elején a válogatott Kiss Nikolett és Szabó Laura vezérletével növelte a különbséget az Érd, a Kubany viszont tartotta a lépést. Amikor a hazaiak két remek légiósa, a cseh Marketa Jerabkova és a világbajnok brazil Alexandra do Nascimento is belelendült, a magyarok már nyolccal vezettek, és kezdvező helyzetből várhatják a párharc folytatását.

A visszavágót jövő pénteken rendezik Krasznodarban, a párharc győztese bejut az EHF Kupa csoportkörébe.

A címvédő Siófok KC 32-24-re nyert a francia Nantes Atlantique otthonában a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. A házigazdák 3-0-val kezdtek, majd előnyükből bő tíz percig meg tudtak élni. Akkor azonban sebességet váltott a vendégcsapat, és a szünetben már négy góllal, 16-12-re vezetett. A második félidőben a francia együttes nem tudott lőtávolon belülre kerülni a siófokiakhoz, akik így idegenben is magabiztos győzelmet arattak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a Nantes-ből Lotte Grigel kilenc góllal zárt, a siófokiaknál Gnonsiane Niombla hat találatig jutott, míg Andrea Kobetic, Camille Aoustin és Nerea Pena egyaránt öt-öt gólt szerzett.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Siófokon, a párharc győztese bejut az EHF Kupa csoportkörébe.

Eredmény:
Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Érd HC-Kubany Krasznodar (orosz) 39-32 (21-17)
Nantes Atlantique (francia)-Siófok KC 24-32 (12-16)

szombaton játszották:
Kastamonu Belediyesi GSK (török)-Váci NKSE 33-26 (16-11)
DVSC Schaeffler-ZORK Jagodina (szerb) 37-26 (17-13)

További tartalmak