6-os vs 8-as – Riporterünk leleplezte, min múlt a magyar meccs MVP-címe

Furcsaságok a lelátón, a meccsek előtt és után, mi több, a hatos és a nyolcas szám körül. Az M4 Sport helyszíni riportere, Török Olivér a női kézilabda-világbajnokság első magyar meccse után jelentkezett naplójával, melyből kiderül, hogyan került Kovacsics Anikóhoz a mérkőzés legjobbja cím.

Kiváló hangulat a Montenegró-Szenegál és a magyar-kazah meccsen! Telt ház Jacusiróban!

Így is lehetne kezdeni egy cikket, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy szervezett szurkolás zajlott: a helyi gimnázium iskolásaival töltötték fel a 2400 fő befogadására képes csarnokot, akik hol az egyik, hol a másik csapatnak drukkoltak elég hangosan és nagyon fegyelmezetten. Fura volt ezt megtapasztalni. Lásd videó. Nyilván több ezer kilométeres távolságból nemigen jönnek szurkolók.

A kedves, mosolygós szervezők pedig ott folytatták, ahol abbahagyták. Az akkreditációkat három különböző helyről tudtuk összeszedni. Miért?! A kazahok kiütése után más irányba tereltek, majdnem lekéstük a shuttle buszt Jacusiróból Kumamotóba este fél 9-kor. Továbbra is rejtély, hogy miért ide szervezték a vb-t... Tokióban, néhány hónappal az olimpia előtt, kitűnő főpróba lehetett volna ez az ötkarikás kvalifikációs világbajnokság. Hátha ott beszélnek angolul...

Ráadásul a magyar válogatottat (is) egy korábbi képpel hirdetik, olyan játékosokkal, akik nincsenek itt. Természetesen japán nyelven. 

Az első csoportmeccs után kínos csend uralkodott a sajtótájékoztatón. A magyar válogatott képviselői vártak-vártak, de a kazahok csak nem jöttek, pedig Márton Grétáéknak fontos lett volna, hogy időben visszaérjenek a szállodába, mivel vasárnap a spanyolokkal találkoznak. Ezek után, némi késéssel, megérkezett a kazahok hivatalos embere, aki elmondta, hogy aznap reggel landoltak Japánban. Hasonlóan jártak, mint Angola.

És még valami: Kovacsics Anikó kapta az MVP-díjat. A szpíker összekeverte a nyolcas számot a hatossal... Schatzl Nadine 7 gólt dobott a szélről 40 perc alatt. Ő a hatos...