Musorujsag
Élő Eredmények

Schatzl: Idén is sikerülhet megverni a spanyolokat

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott pazar játékkal mutatkozott be a Japánban zajló világbajnokságon, a kazahok 39-15-ös legyőzésével. A magyar válogatott az egyik legfiatalabb a vb-n, de még a vb-újoncok is úgy játszottak, mint akár legrutinosabb játékosaink.

Márton Gréta hét gólt szerzett a kazahok elleni nyitómérkőzésen, érthetően elégedetten nyilatkozott a jól sikerült bemutatkozás után a japánban zajló világbajnokságon.

„Nagyon elfáradtam, szerintem ez a csapatról is elmondható. Szerettük volna nagyon jól elkezdeni ezt a világbajnokságot és úgy gondolom, hogy ez sikerült is. Nagyon-nagyon készültem a vb-re fejben, szerettem volna nagyon jól bemutatkozni, a lányoknak köszönhetően nagyon jó helyzetekbe kerültem. Örültem, hogy sikerült minden helyzetemet értékesíteni. Jól esett (hogy bíztak bennem a társak), amikor kicsit fáradtabb voltam, csak kinéztem a kispadra és láttam, hogy buzdítanak és örülnek a góljaimnak, így én is velük együtt örültem, ahogyan a győzelemnek is.”

Vámos Petra idén mutatkozott be a bajnokságban a felnőtteknél, hamarosan már a válogatott keretében találta magát, ahonnan végül egyenes út vezetett számára a világbajnokságra.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán, nagyon izgatott voltam, hogy elkezdődik a világbajnokság. Már mindenki nagyon várta. Élvezet a lányokkal együtt játszani, nagyon hamar befogadtak. Úgy érzem, mintha már régóta itt játszanék velük, ami egy nagyon jó érzés. Az elején voltak nehézségeim a játékrendszer megértésével, mert eltér attól, amit Debrecenben játszunk, de már kezdek belejönni. Remélem, hogy meccsről meccsre jobb lesz.”„Rendesen fel kellett belőlük készülni, hiszen láthattuk, hogy az első mérkőzéseken is hatalmas meglepetések tudnak születni. Komolyan kellett vennünk, mert komoly céljaink vannak. A kezdés mindig nehéz, erre próbáltunk fókuszálni, hogy ma ne legyen semmi probléma.”

Schatzl Nadine is hét gólt dobott a kazahok ellen, Mártonhoz hasonlóan:

„Örülök, hogy ilyen nagy különbségű győzelmet tudtunk aratni. Így készültünk, hogy sok szélső helyzetet alakíthatunk ki mind a két oldalon, nagyon örülök, hogy nagyrészt be is lőttük a helyzeteinket. A védekezésünk jó volt, kevés gólt kaptunk 60 perc alatt, tudtunk pár dolgot gyakorolni, ami a spanyolok ellen jól jöhet, a hibáinkat meg megpróbáljuk kijavítani. A fiatalok nagyon jól teljesítettek, bízom benne, hogy a többi meccsen is így fognak majd menni. (A spanyolok ellen) egyértelműen győzelmet szeretnénk, 3-4 játékosuk van, akikre nagyon oda kell figyelnünk, de úgy gondolom, hogy tavaly is sikerült, így idén is sikerülhet megverni őket.”

További tartalmak