Bíró Blanka: A meccs elején tettük nehézzé magunknak a mérkőzést

A magyar válogatott játékosai tisztában vannak vele, miben hibáztak, és bíznak benne, hogy a Montenegró elleni meccsen javítani tudnak.

Tóvizi Petra kapura lő a spanyolok elleni vb-meccsen. EPA/HIROSHI YAMAMURAA spanyol női kézilabda-válogatott négygólos 29-25 arányú győzelmet aratott a magyar együttes ellen a Japánban zajló világbajnokságon. Két csoportmeccs után (az első fordulóban Romániát döngölték a földbe) négy szerzett ponttal vezetik a csoportot a szintén négy pontos Montenegró előtt. Kim Rasmussen fiatal csapata jelenleg egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

"Sajnos az elején lett köztünk egy nagyobb különbség, és ezt nagyon nehéz volt visszahozni. Nagyot küzdött a csapat, de jobban oda kel figyelnünk, hogy ne legyen közte ennyi gól és akkor mi is jobban visszatudunk jönni a meccsbe, mert így csak loholtunk az eredmény miatt" - mondta a találkozó után Tóvizi Petra, akit a mérkőzés legjobbjának választottak. Kiemelte, a spanyolok nagyon gyorsak, nagyon "jó lábúak" voltak. A védekezésünkben voltak kisebb hibák, de véleménye szerint ez majd még csiszolódik. Úgy vélte, le kell vonnunk a tanulságokat, és menni tovább előre.

A kapus Bíró Blanka a második játékrészben több bravúrt is bemutatott, de ez sem segített a támadásban több hibát is elkövető csapatnak. A Fradi kapusa szerint a nulla-négyes sorozat végigkísérte őket, már az elején nagyon nehézzé tették maguknak a meccset. "Megbosszulta magát, hogy hamar ötgólos hátrányba kerültünk, ez a spanyoloknak nagy előny. A második félidőt is rosszul kezdtük. Ezt a kazahok nem tudták kihasználni, a spanyolok igen. Nem szabad feladnunk, mennünk kell tovább előre. Lesz egy szünnapunk, így több idő áll előttünk felkészülni a Montenegró elleni mérkőzésre” - mondta Bíró.

A kétgólos Faluvégi Dorottya szerint a szélsők tudtak tudtak élni a lehetőségeikkel, de a győzelemhez ez sem volt elég. Véleménye szerint a legnagyobb hiba az volt, hogy hagyták a spanyolokat a saját játékukat játszani, nem tudták őket megtörni. "Nem mutattak olyat, amire ne számítottunk volna. Nem dőlhet össze a világ, meg kell fognunk egymás kezét, és előre kell tekintenünk” - mondta Faluvégi.

„Mi sem számítottunk arra, hogy két győzelemmel kezdjük a vb-t” – mondta nevetve magyarul a spanyolok irányító-átlövője, a hosszú évekig a Ferencvárosban játszó Nerea Pena, aki éppen ellenünk szerezte meg 500. gólját a válogatottban. „Számunkra aranyat ér ez a négy pont, mert tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz az első két meccs. Jobban játszottunk a magyar csapatnál, a kulcs pedig talán az volt, hogy az elején három-négy góllal el tudtunk menni. Bíró Blanka ellen viszont nagyon nehéz, mert jól ismer.”