Kim Rasmussen: Az én feladatom, hogy visszaemeljem a csapatot a szintjére

A magyar válogatott dán szövetségi kapitánya ugyan mindent megpróbált a spanyolok ellen, de az első félidőben összeszedett hátrány és a fiatal magyar csapat tapasztalatlansága miatt nem úgy sikerült a világbajnokság második meccse, ahogyan azt szerették volna.

„Az elejétől kezdve hátrányban voltunk, csak mentünk az eredmény után. Azt látnunk kell, hogy ez egy fiatal csapat, nem voltunk még együtt eleget. Folyamatosan problémákat kellett megoldanunk, nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Ez nem volt egy jó nap sem a csapatnak, sem nekem" - értékelt a szövetségi kapitány, Kim Rasmussen a spanyoloktól elszenvedett vereség után.

A dán szakember a játékosok forgatásával, a taktika változtatásával próbálta keresni, mi az, ami megy a csapatnak a mai meccsen. „Ez ilyen, ha hátrányban vagyunk, meg kell találnunk azt az egy dolgot, ami működik. Sok hibánk volt és nagyon egyénieskedve játszottunk, ez nem a mi taktikánk. Mentálisan egy kicsit nehéz időszak volt, most olyan kézilabdát kellett játszanunk, amit eddig még nem nagyon, ez hozta a stresszfaktort a mérkőzésbe. Az én feladatom, hogy visszaemeljem a csapatot arra szintre, ahol vagyunk, hogy a következő mérkőzések már úgy sikerüljenek, ahogyan szeretnénk. Ma nem volt esélyünk a nagyon jól játszó spanyolokkal szemben."

A magyar válogatott 29-25-re kikapott Spanyolország csapatától a világbajnokság vasárnapi játéknapján, a csoportkör második fordulójában.

A magyar csapat programját ide kattintva érheti el.