Musorujsag
Élő Eredmények

Nyertek az oroszok és a hollandok, Szerbia kiütötte Kubát a kézivébén

mti
Az olimpiai bajnok orosz, valamint a holland és a szerb válogatott is magabiztosan nyert a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság hétfői játéknapján, a csoportkör második fordulójában.
Isabela Guialo és Danick Snelder az Angola–Hollandia vb-meccsen 2019. december 2-án (Fotó: EPA/Hiroshi Yamamura)

A hollandok Angolát győzték le Kumamotóban hét góllal. A Ferencváros beállója, Danick Snelder két találattal járult hozzá a sikerhez. A mezőny legeredményesebb játékosa Lois Abbingh volt 11 góllal.

Az oroszok Argentínát verték 13 találattal.

Szerbia 46-27-re legyőzte Kubát. A meccs már a legelején eldőlt, az európai csapat 8-0 után kapott először gólt, és hamarosan már tíz gólt volt a különbség. A karibi együttes a hajrában némileg csökkentette hátrányát, majd a második félidőt csak öttel veszítette el, de a súlyos vereséget nem kerülhette le.

A magyar élvonalban játszó szerb kézilabdázók közül a Siófok jobbátlövője, Andela Janjusevic és az Érd jobbátlövője, Jelena Lavko két-két gólt dobott, a Dunaújváros balátlövője, Jovana Jovovic háromszor, a Vác balszélsője, Sanja Radosavljevic pedig hatszor volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Hollandia-Angola 35-28 (17-12)
Szerbia-Kuba 46-27 (25-11)
később:
Norvégia-Szlovénia, Kumamoto 12.30

D csoport:
Oroszország-Argentína 35-22 (17-12)
később:
Kongói DK-Japán, Kumamoto 10.00
Kína-Svédország, Kumamoto 12.30

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.

További tartalmak