Háfra Noémi: Nagy seb van a lelkemben és a szívemben

Háfra Noémi szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak sikerült túltennie magát a románok elleni vereség okozta csalódottságon, ennek köszönhető Argentína legyőzése a világbajnokság alsóházi rájátszásában.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata nyolc góllal nyert az argentinok ellen, így hétfőn – közép-európai idő szerint – 10 órától a 13. helyért helyért játssza utolsó vb-meccsét a világ- és Európa-bajnok franciák ellen.

A vasárnapi meccsen hat góllal záró, a mezőny legjobbjának választott Háfra Noémi az M4 Sportnak elmondta, egyre jobb formában érzi magát a világbajnokságon, az argentinok legyőzésének pedig az volt a kulcsa, hogy sikerült nem a románok elleni vereségre koncentrálni. „Érzem egy kicsit a bátorságot, jöhetett volna előbb is, de a románok ellen már mentek a lövések, most pedig még felszabadultabban játszottam. A román meccs nem sikerült jól, de próbáltunk nem ezzel foglalkozni, csapatként küzdöttünk és megcsináltuk, így kell ezt.”

A Ferencváros átlövője hozzátette, csalódással tölti el, hogy nem sikerült továbbjutni a csoportból, de egyelőre csak a hétfői meccsre szabad koncentrálni. „Sajnálom, nem így készültem, de holnap még van egy meccsünk, amit meg kell nyernünk és akkor kicsit nyugodtabban térhetünk haza. Most egy nagyon nagy seb van a lelkemben, a szívemben, de remélem, hogy ez idővel begyógyul. Nagyon szeretnék nyerni a franciák ellen, annak pedig örülök, hogy az utolsó meccsünk nem lesz könnyű, hanem harcolnunk kell.”

Háfra az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, nagyon mély gödörből kellett indulniuk, de csapatként talpra álltak. „Megbeszéltük, hogy meg kell mutatnunk, igenis az a csapat vagyunk, amelynek ott kellett volna lennie a legjobbak között. Sajnos ez nem sikerült, de az utolsó pillanatokig küzdeni kell” – nyilatkozta.

A Ferencváros átlövője elárulta, a románok elleni meccs után egész éjszaka gondolkozott rajta, mi lehetett a probléma, de ezt hamar le kellett zárniuk, mert következett az újabb mérkőzés. „Meg kell mutatnunk, hogy van még bennünk. Érdekes párosítás, hogy a franciákkal találkozunk. Az utolsó meccs is fontos lesz számunkra, küzdeni fogunk, és közben a többieknek is szurkolunk, hogy azok kerüljenek az élmezőnybe, akik nekünk számítanak” – mondta Háfra.

Az első világbajnoki mérkőzésén öt gólt szerző Kiss Nikoletta úgy érzi, sikerült meghálálnia a bizalmat. „Nagyon örültem, hogy becseréltek, elég sok időt kaptam a pályán, úgyhogy próbáltam maximálisan élni a lehetőséggel. Természetesen voltak hibák, mindenki izgul az első világbajnoki meccsén, de azt gondolom, hogy összességében jól sikerült a csapatnak is és egyénileg is” – mondta az M4 Sportnak az Érd átlövője.

Kiss Nikoletta az MTI-nek hozzátette, kell még egy tisztességes meccset játszaniuk, a franciák ellen is megpróbálnak maximálisan helyt állni, és emelt fővel hazatérni.

Kiss elárulta, volt egy hosszú, közös beszélgetésük, amelyen megpróbálták feltárni, mik lehettek a gondok – nemcsak szakmailag, hanem csapatszinten is – a románok elleni találkozón. „Ebben előre tudtunk lépni, ezért azt hiszem, legközelebb előbb összeülünk” – fűzte hozzá.

A pihentetett Schatzl Nadine helyett a mérkőzést végigjátszó Márton Gréta szerint kellemetlen ellenfél volt az argentin csapat, de a magyarok próbáltak a saját játékukra koncentrálni. „Nagyon örültem, hogy ilyen sok játéklehetőséget kaptam és annak is, hogy ilyen jól sikerült ez a meccs számunkra. Elég hajtós és szívós csapat az argentin, nagyon sok megállító faultot kellett csinálnunk, hogy ne tudják megtörni a védekezésünket. Az volt a célunk, hogy a saját játékunkra koncentrálunk és abból leszünk eredményesek.”

A Ferencváros balszélsője – aki az interjúban a hideg csarnokra is kitért – hozzátette, a világbajnokság előtt nem gondolták volna, hogy a világ- és Európa-bajnok franciákkal a 13. helyért kell megküzdeniük. „Ez számunkra is nagyon meglepő, hiszen mi is az esélyesek közé vártuk a francia csapatot. Meglepő, de ezzel a feladattal is meg kell valahogy birkóznunk.”