Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rasmussen: Én soha nem adom fel

m4sport.hu
A dán szakember folytatná a munkát a válogatottal, de tudja jól, ez a szövetség vezetőinek döntésén múlik.

A magyar női kézilabda-válogatott három győzelemmel és négy vereséggel zárta a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. A hétfői helyosztón 26-21-re kikapott a legutóbb vb-győztes és Európa-bajnok francia csapattól, így a 14. helyen végzett. A két évvel ezelőtti 15. helyezés után története második legrosszabb világbajnoki szereplését produkálta, ugyancsak Kim Rasmussen szövetségi kapitány irányításával, ennek ellenére még mindig van esélye kijutni a jövő nyári, tokiói olimpiára.

Sok dolog lenne amit másképp csinálnék, de elsősorban nem kapnék két perces büntetést a románok ellen” – kezdte értékelését Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Elmondta, próbálta forgatni a csapatot, frissen tartani őket, hogy akik bejönnek, tudjanak valami pluszt adni, egy ütközést, egy jó passzt. De amikor változtattak, sokszor összeszedetlen volt a játék, és ez egy idő után picit stresszessé vált.

Jó meccset játszottunk Franciaországgal, de összességében természetesen csalódott vagyok. Ezen az utolsó két meccsen megmutatták a lányok, hogy mit tudnak és ennek örülök” – mondta a dán szakember.

Soha nem adom fel! Apró részletek döntöttek. Azért vagyok itt, hogy minél jobbak legyünk. Imádom Magyarországot, de ez a sport ilyen. Ha azt gondolják, nem én vagyok a legmegfelelőbb ez az ő döntésük lesz. Én mindig a legjobbat fogom nyújtani, szeretem ezt az országot, a kultúrát, de ilyen a sport, nem tudni mi lesz” – mondta azzal kapcsolatban, hogy mit mond majd a vb-vel kapcsolatban a szövetségnek, hiszen az elvárás az első hét hely megszerzése volt.

További tartalmak