Musorujsag
Élő Eredmények

Kovacsics Anikó: „Kaptunk még egy esélyt az olimpiára, ezt meg kell ragadni”

m4sport.hu
A női kézilabda-válogatott tagjai élőben nézték és nagyon örültek a svédek 35–24-es győzelmének Németország ellen, amelynek köszönhetően életben maradt a magyar olimpiai álom, erről Kovacsics Anikó csapatkapitány beszélt az M4 Sportnak adott interjúban.

Pénteki sikerükkel a svédek végeztek a Japánban zajló vb hetedik helyén, ezzel a nyolcadikként záró németek elvesztették az olimpiai kvalifikációs lehetőséget és a magyar válogatott – köszönhetően a 2018-as Eb-n elért hetedik helyezésnek – indulhat a márciusi selejtezőtornán.

„Élőben követtem a mérkőzést, megmondom őszintén, a kezdés előtt a németekre tippeltem volna. Amikor néggyel vezettek az elején, picit el is keseredtem, de utána nagy fordulat jött. A szünetben még nem mertem örülni, de a második félidőben egyre jobban” – kezdte a telefonon adott interjút a válogatott irányítója.

(fotó: EPA/Jamamura Hirosi)

„Jó érzés, hogy végre egyszer a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen és megvan az olimpiai selejtező. Ez a világbajnokság nagyon nem úgy sikerült, ahogy kellett és szerettük volna, de kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra.”

Kim Rasmussen csapata csoportja negyedik helyén végzett, így nem jutott tovább, végül a 14. helyen zárta a 2019-es világbajnokságot.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzést váltott ki benne a svédek győzelme, illetve az ezzel járó lehetőség, Kovacsics azt mondta: „Leírhatatlan.”

„A svédek győzelme után a válogatott csoportba csak úgy záporoztak az üzenetek, mindenki nézte a meccset és nagyon örült, úgy éljük meg ezt a sanszot, hogy meg kell ragadni. Pár emberrel külön is beszéltem, mindenkinek nagyon fontos volt.”

A magyar csapat a vb bronzérmesével, Kínával és Szerbiával szerepel egy selejtezőcsoportban a márciusi kvalifikációs tornán.

Mindegyik csoport első két helyezettje jut ki a 2020-as olimpiára (forrás: M4 Sport)

„A vb-n nagyon jól szerepelt a szerb válogatott, megmutatták erősek, a harmadik helyezett még inkább, de márciusban egy új torna kezdődik és mindenki ott akar lenni az olimpián, nagyon kemény lesz.”

„Ebből a világbajnokságból az egész csapat nagyon sokat tanult, még én is, ez mindenképp előrevisz minket” – zárta szavait a Ferencváros játékosa.

Az M4 Sportnak Japánban nyilatkozó Danyi Gábor, a Győri Audi ETO vezetőedzője szintén hangsúlyozta, örülni kell a lehetőségnek és élni kell vele, nem azzal foglalkozni, hogyan kaptuk meg az esélyt.

További tartalmak