Musorujsag
Élő Eredmények

Rasmussent az eljárás végéig mindenfajta edzői tevékenységtől eltiltotta az IHF

Rasmussent az eljárás végéig mindenfajta edzői tevékenységtől eltiltotta az IHF

MTI/IHF
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya ellen és ameddig nem születik döntés az ügyben, addig mindenfajta edzői tevékenységtől eltiltotta a dán szakembert.

Mivel Rasmussen sportszerűtlen magatartást tanúsított a Románia elleni csoportmérkőzést követően, az IHF Végrehajtó Bizottsága úgy határozott, azonnali hatállyal felfüggeszti a magyar kapitány mindenfajta edzői tevékenységét és az ügyet az IHF Etikai Bizottságához küldi, amely a későbbiekben hozza meg döntését.

A magyar válogatott márciusban olimpiai selejtezőtornán lép pályára várhatóan Győrben és a Magyar Kézilabda Szövetség híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. „Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel” – nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát.

„Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni” – utalt a hivatalos személyekre a kapitány. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfele. A – várhatóan Győrben sorra kerülő – torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fegyelmi eljárást indított a nemzetközi szövetség Kim Rasmussen ellen
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya ellen, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően élesen kritizálta a játékvezetőket és a delegátust.
Kézilabda