Musorujsag
Élő Eredmények

Kézi Eb: meglepetés portugál-győzelem a franciák ellen

Kézi Eb: meglepetés portugál-győzelem a franciák ellen

MTI
Portugália meglepetésre 28-25-re legyőzte Franciaországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság pénteki játéknapján, a csoportkör első fordulójában.

A trondheimi D csoportban az esélyesebb franciák Nikola Karabatic vezérletével a 19. percig egy-két góllal vezettek, utána viszont a portugálok egy 5-0-s sorozattal fordítottak, és a szünetben is ők álltak jobban.

A második félidő elején Franciaország visszavette a vezetést, erre a portugál csapat egy 5-1-es szériával válaszolt. A rendkívül izgalmas hajrában 26-25-ös portugál előnynél a franciák kettős emberhátrányba kerültek. Ezzel elveszítették esélyüket a pontszerzésre, és meglepő vereséggel kezdték a norvég-svéd-osztrák közös rendezésű tornát.

A göteborgi F csoportban a szlovénok szoros csatában, de szinte végig vezetve nyertek a lengyelek ellen. A Telekom Veszprém szlovén beállója, Blaz Blagotinsek mind az öt lövését gólra váltotta. Klub- és honfitársa, a balátlövő Borut Mackovsek hét kísérletből ötször volt eredményes. A MOL-Pick Szeged irányítója, Dean Bombac egy gólt dobott.

Két társházigazda, a svéd és a norvég válogatott is magabiztosan nyert a csoportkör első fordulójában. A trondheimi D csoportban a norvégok Bosznia-Hercegovinát győzték le hat góllal. A vesztes csapatban Vladimir Vranjes, a Tatabánya beállója három gólt szerzett.

A göteborgi F csoportban a svédek 13 találattal múlták felül a svájciakat. A nyertes együttesben Andreas Nilsson, a Veszprém beállója hatszor volt eredményes.

A bécsi B csoportban Észak-Macedónia nagy küzdelemben, egy góllal győzte le az ukránokat. A Veszprém balszélsője, Dejan Manaszkov öt góllal járult hozzá a sikerhez.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

B csoport (Bécs):
Észak-Macedónia – Ukrajna 26-25 (13-10)
Ausztria-Csehország 32-29 (13-14)

D csoport (Trondheim):
Norvégia – Bosznia-Hercegovina 32-26 (17-12)
Portugália-Franciaország 28-25 (12-11)

F csoport (Göteborg):
Svédország-Svájc 34-21 (20-13)
Szlovénia-Lengyelország 26-23 (13-11)

További tartalmak