×

Legyőzte a cseh bajnokot a Debrecen az EHF Kupában

A Debrecen 36-29-re legyőzte a cseh bajnok DHK Baník Most csapatát a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének második fordulójában, szombaton.

csoportkör, 2. forduló, A csoport:
DVSC Schaeffler-DHK Baník Most (cseh) 36-29 (14-14)

A debreceni Bulath Anita, valamint a cseh Michaela Borovska, Katarina Kostelna és Jana Sustkova a női kézilabda EHF-kupa DVSC Schaeffler-DHK Baník Most csoportkörmérkőzésén a debreceni Hódos Imre sportcsarnokban 2020. január 11-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Hullámzóan alakult az első félidő, a csapatok többször is hármasával szerezték a gólokat, sőt a DVSC-nek volt egy 5-0-s sorozata is. A 23. perctől aztán felváltva születtek a találatok, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

Kovács Annának és az argentin Elke Karstennek ezúttal nem ment jól a játék, több lövést is elrontottak, de Tóvizi Petra, Vantara-Kelemen Éva, Arany Rebeka, Karnik Szabina és Bulath Anita hatékony támadójátékával előbb jól tartották magukat a hazaiak, a második félidő elején pedig ismét elléptek három góllal.

Egyre jobban védekeztek a debreceniek, volt egy negyedórás időszakuk, amikor csupán négy gólt kaptak és - gyors akcióiknak köszönhetően - 13-at dobtak, ezzel eldöntötték a mérkőzést. A legnagyobb különbség kilenc találat volt, ezt a csehek végül némileg csökkentették, de a magabiztos hazai siker nem forgott veszélyben. A Baník Most négy büntetőt is elhibázott a találkozón.

A DVSC legeredményesebb játékosa Bulath Anita volt hat góllal, Karnik Szabina ötször talált be.

Az immár két győzelemmel álló debreceniek egy hét múlva a német Thüringer HC csapatát fogadják a csoportkör harmadik fordulójában.

Az Érd 25-25-ös döntetlent játszott a román Gloria Bistrita otthonában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:

CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román) - Érd HC 25-25 (15-11)

Az első félidőben szinte végig a hazaiak vezettek, a második felvonás elején már öt gól is volt az előnyük. Az Érd ezt követően 12 perc alatt 8-0-s sorozatot produkált, ám a román csapat a folytatásban visszazárkózott és egyenlített. A vendégek az utolsó két és fél percben nem tudtak betalálni, így csak egy pontot szereztek.

Az Érd legeredményesebb játékosa a brazil Nascimento Martínez és a cseh Marketa Jerabková volt egyaránt hat góllal.

Az érdiek egy hét múlva a lengyel MKS Lublin együttesét fogadják a csoportkör harmadik fordulójában.