Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Bence: Nekimegyünk bárkinek, most azt érzem

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros döntetlent játszott az olimpiai és világbajnok dánokkal az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben. A mérkőzés után Mikler Roland, Sipos Adrián, Ligetvári Patrik és Nagy Bence értékelt.

„Győzelemre játszottunk attól függetlenül, hogy a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk. Azt látom a csapaton, hogy örüljünk, ne örüljünk? Azért mégis itt, szinte a hazai pályájukon a dánokkal leikszeltünk úgy, hogy majdnem végig vezettük a mérkőzést. Talán ha kicsit leülepedik az öltözőben és felfogjuk, hogy ez az egy pont rengeteget számíthat, akkor biztos fogunk neki örülni” – mondta a válogatott kapusa, Mikler Roland, aki az átlövők teljesítményét emelte ki elsősorban a dánok elleni döntetlen után.

Sipos Adrián elárulta, az oroszok elleni összecsapást követően nagyon kevés idejük volt felkészülni a dánok ellen, de mindenki nagyon koncentrált volt a taktikai edzésen és a videózásokon, ezért sikerülhetett a pályán is megvalósítani az edzők elképzelését. Hozzátette, a dánok láthatóan nem erre készültek, nehezükre esett a nyitott védekezés ellen játszani, a döntetlennel kapcsolatban pedig annyit mondott: „az egyik szemünk sír, a másik nevet”.

Ligetvári Patrik a kontinensviadal előtt nem gondolta, hogy a dánok ellen pontot szerez a válogatott, azt azonban érezte, hogy az oroszokat meg tudják verni: „Edzéseken láttam a többieket, hogy mozognak és az edzői stáb hogy mozgat minket és úgy érzem, nagyon jó lendülettel, motiváltan megy mindenki és ennek most ki is jött az eredménye.” Az egy győzelem és az egy döntetlen ellenére az együttes célja továbbra is változatlan: „A cél ugyanaz marad: menjünk, csináljuk azt, amit tudunk, ami jól működik, javítsuk ki a hibáinkat a következő mérkőzésre és akkor neki tudunk esni Izlandnak és tudunk játszani egy jó mérkőzést.”

Nagy Bence szerint egy kis szerencsével akár a győzelem is meg lehetett volna, de előre kell tekinteni: „A következő mérkőzéssel kell foglalkozni, hogy abból is ki tudjuk hozni a maximumot.” A fiatal játékos számára felejthetetlen élmény volt a dánok elleni összecsapás: „Ez a karrierem eddigi csúcsa, nagyon jó megélni és ebből meríteni fogok a további mérkőzésekre.” A csapatról elmondta, „mindenki maximálisan belead mindent és nekimegyünk bárkinek, most azt érzem”.

A magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó csoportmérkőzését.

A csoport állása: 1. Izland 4 pont, 2. Magyarország 3, 3. Dánia 1, 4. Oroszország 0

Az első két helyezett jut a középdöntőbe.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pálinger szerint a sértettség beszél Rasmussenből
Pálinger Katalin szerint a Magyar Kézilabda Szövetségnek nem volt más választása, muszáj volt meneszteni Kim Rasmussen szövetségi kapitányt, aki a sértettsége miatt fogalmazott meg valótlan állításokat.
Kézilabda
Rasmussen kritizálta a szövetséget, a türelmet és támogatást hiányolja
Az M4 Sportnak adta elutazása előtti utolsó magyarországi interjúját Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott egy hete menesztett szövetségi kapitánya, amelyben kritizálta a szövetséget, őszintén beszélt érzéseiről, az elmúlt négy évben elvégzett munkáról és arról a kirohanásról, amivel – mint mondta, – kiütötte magát. A magyar válogatottnak sok sikert kívánt és úgy gondolja, az olimpiai selejtezőn a szerbeket és az oroszokat is legyőzheti a csapat.
Kézilabda