×

Kihasználta 2. cserelehetőségét a kéziválogatott szövetségi kapitánya

Fekete Bálint visszakerült a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a szerdai, Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt.

Gulyás István és Nagy László a férfi kézilabda-Eb-n (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)A spanyol Liberbank Cuenca jobbszélsőjét a klub nélküli jobbátlövő, Bartók Donát helyére cserélte vissza a szakmai stáb. Utóbbinak csupán néhány másodperc jutott hétfőn az olimpiai és világbajnok Dánia elleni mérkőzésen (24-24), ugyanis az 55. percben, a beállása után néhány másodperccel elveszítette a labdát, majd kiállították.

„Alapvetően taktikai okokból változtatunk, Fekete Bálint segíthet a védekezésben Izland ellen, támadásban pedig szükség esetén két poszton is bevethető” – mondta Gulyás István szövetségi kapitány.

Az Európa-bajnokságon a csoportkör, a középdöntő, illetve a helyosztók hétvégéje alatt is két-két cserére van lehetősége a válogatottaknak.

A magyar együttes továbbjut az Európa-bajnokság középdöntőjébe, amennyiben a szerdán 18.15-kor kezdődő malmői mérkőzésen pontot szerez Izland ellen. Vereség esetén szurkolnia kell a már biztosan kieső oroszoknak, hogy szerezzenek pontot Dánia elleni a 20.30-as találkozón.