Musorujsag
Élő Eredmények

Drámai csatában verték a horvátok a németeket a kézi-Eb-n

mti
A horvát válogatott 25-24-re legyőzte Németországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton Bécsben.

Az első félidőben kiválóan játszottak a németek, gyorsabban és pontosabban kézilabdáztak ellenfelüknél, egy hármas és egy négyes gólsorozatnak köszönhetően a 27. percben már öt góllal vezettek.

Andreas Wolff kapus bravúrjainak, illetve hatékony támadójátékának köszönhetően a német csapat a második felvonásban egy ideig magabiztosan őrizte előnyét, majd a horvátok előbb egyenlítettek, aztán másfél perccel a vége előtt – 2-1 után újra – átvették a vezetést. Mivel több gól nem esett, a horvát csapat megnyerte a meccset, amelyen csupán néhány percig vezetett.

A MOL-Pick Szeged horvát jobbátlövője, Luka Stepancic hat lövésből négyszer volt eredményes. Válogatottja továbbra is százszázalékos a tornán.

A címvédő spanyol válogatott 30-26-ra legyőzte Ausztriát. Az első tíz percben úgy tűnt, a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyernek a spanyolok (8-5), a társrendező osztrákok azonban egy 5-1-es sorozat végén átvették a vezetést, és a szünetben is csak egygólos hátrányban voltak.

Az osztrák csapat a 37. percig tudta tartani magát, akkor a címvédő egy 5-1-es sorozattal meglépett, és a folytatásban már nem fenyegette veszély negyedik sikerét és százszázalékos mutatóját.

A MOL-Pick Szeged spanyol játékosai közül a jobbátlövő Jorge Maqueda hat, a balátlövő Joan Canellas egy gólt dobott.

A fehérorosz válogatott szoros meccsen nyert 28-25-re Csehország ellen. Az első gólt a csehek dobták, utána viszont vagy a fehéroroszok vezettek, vagy döntetlen volt az állás, de kétgólosnál nagyobb különbség csak a legvégén, az 59. percben volt a csapatok között.

A MOL-Pick Szeged cseh jobbátlövője, Stanislav Kasparek 12 lövésből hat gólt dobott.

középdöntő, 2. forduló, I. csoport:
Spanyolország-Ausztria 30-26 (17-16)
Horvátország-Németország 25-24 (11-14)
Fehéroroszország-Csehország 28-25 (13-11)

A csoport állása:
1. Spanyolország 6 pont (94-77)
2. Horvátország 6 (83-70)
3. Németország 2 (81-81)
4. Ausztria 2 (81-86)
5. Fehéroroszország 2 (74-87)
6. Csehország 0

További tartalmak