Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas az öröm a horvátoknál az Eb-elődöntőbe jutás miatt

MTI
Lino Cervar szövetségi kapitány elismerte, hogy az első félidőben jobbak voltak a németek, de a karakterüket mutatja, hogy a második játékrészben fordítani tudtak.
A horvátok szurkolói is euforikus állapotban ünnepelték a németek elleni győzelmet. EPA/VALDRIN XHEMAJ

A németek elleni bravúros győzelmük mellett az elődöntőbe jutásukat is ünnepelték szombat este a horvát válogatott tagjai és edzői az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Lino Cervar szövetségi kapitány felidézte, hogy ellenfelük már öt góllal is vezetett, mégis sikerült nyerniük, mert játékosai végig hittek magukban. A horvátok csupán háromszor vezettek a bécsi mérkőzésen, a középdöntő második fordulójában: az elején 1-0-nál és 2-1-nél, majd a legvégén 25-24-nél.

„Az első félidőben Németország jobb volt nálunk, nekünk szinte nem is volt jó megoldásunk támadásban. A második felvonásban aztán karakteresek és türelmesek voltunk, az utolsó tíz percben ragyogóan védekeztünk, és végre a támadások intenzitása is rendben volt” – magyarázta Lino Cervar. Csapata az ötödik meccsét nyerte meg a tornán, tehát továbbra is százszázalékos, és szombati sikerével biztosította helyét a stockholmi elődöntőben.

A MOL-Pick Szeged horvát jobbátlövője, Luka Stepancic hat lövésből négyszer volt eredményes. A találkozó után úgy fogalmazott, nagyszerű mérkőzést láthattak a nézők, és sportszerűen hozzátette, hogy a döntetlen igazságosabb végeredmény lett volna. „A németek nagyon jól játszottak, csupán apróságok döntöttek. Nagy köszönettel tartozunk kiváló szurkolóinknak” – közölte Stepancic.

Domagoj Duvnjak, a THW Kiel irányítója közölte, régóta nem játszott ilyen érdekes és intenzív mérkőzést. Zlatko Horvat úgy vélekedett, hogy erős karakterüknek, remek védekezésüknek, és szurkolóik segítségének köszönhetően sikerült megfordítaniuk az állást.

A horvátok hétfőn a csehekkel, szerdán pedig a – hozzájuk hasonlóan jelenleg szintén százszázalékos – spanyolokkal játszanak a középdöntőben.

További tartalmak