Musorujsag
Élő Eredmények

Balogh Zsolt: Szerénynek kell maradni, és továbbra is csapatként dolgozni

MTI
A jobbátlövő Balogh Zsolt szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak továbbra is szerénynek kell maradniuk az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mert csak akkor lehetnek sikeresek a következő mérkőzéseken is.
Balogh Zsolt a szlovénok elleni Eb-meccsen (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

„A fiatalok is nagyon jól kezelik a sikert, senkin nem látom, hogy elrugaszkodott volna a földtől, és elszállt ezektől az eredményektől. Ha így tenne bárki, mi, idősebbek gyorsan visszarángatnánk, ez is a feladatunk” – nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a Tatabánya játékosa, aki eddig 21 gólt dobott a tornán.

Hozzátette, nagyon fontos, hogyan várják a következő mérkőzést, hiszen az örömmámor, a nagyképűség nagyon veszélyes lenne.

„Szerénynek kell maradni, és továbbra is csapatként dolgozni” – szögezte le.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, valamint az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportelsőként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd vasárnap legyőzte Szlovéniát.

„Minden várakozásunkat felülmúlja az a teljesítmény, amit mérkőzésről mérkőzésre nyújtunk. Nem találom a szavakat, és néha még elhinni is nehéz, hogy ilyen rossz előjelek után ez az egyik legsikeresebb világversenyünk. Ez talán már most, a következő mérkőzésektől függetlenül elmondható” – vélekedett Balogh Zsolt.

A szlovénok ellen a szünetben még 16-13-as hátrányban voltak a magyarok, de végül 29-28-ra nyertek. Máthé Dominik megjegyezte, nem arra készültek, hogy ismét a második félidőben kerekednek ellenfelük fölé, már az elején szerették volna megtörni őket.

Máthé Dominik gólöröme az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország – Szlovénia mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 19-én (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren)

A Balatonfüred jobbátlövője hozzátette, kedvezett nekik, hogy a MOL-Pick Szeged irányítója, Dean Bombac csak a meccs háromnegyedénél állt be.

A válogatott kedden 20.30-tól az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Svédországgal, mindössze 18 órával később, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik. Amennyiben legalább két pontot szerez ezeken a találkozókon, minden bizonnyal részt vehet a stockholmi végjátékban, ahol az elődöntőket és a helyosztókat rendezik.

Balogh Zsolt leszögezte, kemény ellenfél lesz a svéd csapat annak ellenére, hogy a társrendezők számára csalódás ez a világverseny, hiszen még nem szereztek pontot a középdöntőben.

„Őket soha nem szabad lebecsülni attól függetlenül, hogy még pont nélkül állnak. Kulcsfontosságú lesz két kiváló kapusuk teljesítménye, mivel legalább az egyikük mindig jó teljesítményt szokott nyújtani” – magyarázta.

A Tatabánya játékosa kifejtette, a svédek hatos védőfala nagyon masszív. Hasonló stílusban játszanak, mint a norvégok, a gyors ellentámadásokra építik a taktikájukat.

„Nagyon fontos lesz, hogy ezt megakadályozzuk. A támadásainknak pontosnak kell lenniük, hosszan kell támadnunk, és nem szabad belemennünk a rohanásba, mert az nekik jobban feküdne” – vélekedett.

További tartalmak