Musorujsag
Élő Eredmények

Négy magyart lehet beszavazni az Eb álomcsapatába

m4sport.hu
Mikler Roland, Ligetvári Patrik, Bánhidi Bence és Balogh Zsolt kerülhet be a torna legjobbjai közé.
Mikler Roland az Oroszország-Magyarország mérkőzésen is bravúrosan védett. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldalán tette közzé azoknak a játékosoknak a listáját, akikre szavazni lehet, hogy bekerüljenek a jelenleg is zajló férfi Európa-bajnokság álomcsapatába.

A szervezet minden posztra öt-öt játékost jelölt (plusz a legjobb védőt) és a szurkolók ezek közül választhatják ki, hogy ki kerüljön be a csapatba. A végleges, hivatalos EHF EURO 2020 All-Star csapatot a rajongók által kapott szavazatok 40%-a és az az EHF szakértői testületének 60%-a határozza meg.

A magyar együttesből négyen kerültek fel a 40 fős listára, így a kapus Mikler Rolandnak, a balátlövő Ligetvári Patriknak, a beálló Bánhidi Bencének és a jobbátlövő Balogh Zsoltnak van esélye bekerülni az All Star csapatba.

A szurkolók kizárólag az EHF hivatalos applikációján keresztül adhatják le voksaikat. Mindezt január 25-én éjfélig, az álomcsapat összeállítását 26-án délben, a stockholmi döntő előtt hozzák nyilvánosságra.

A listán csak középdöntős országok játékosai szerepelnek, és közülük mindössze a norvég Sander Sagosen volt tagja a 2018-as Eb álomcsapatának. A játékosokat azokra a pozíciókra helyezték, amelyen a legtöbbet szerepeltek az Eb során, és nem feltétlenül arra, amelyet a nemzeti szövetségek nyújtottak be a verseny előtt.

További tartalmak