Musorujsag
Élő Eredmények

Eltiltást és pénzbüntetést is kapott Kim Rasmussen

MTI
Visszamenőleges hatállyal két hónapra tiltotta el Kim Rasmussent a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), így a magyar női válogatott menesztett szövetségi kapitánya ismét tevékenykedhet.
Kim Rasmussen megkönnyebbült, hiszen szigorúbb ítéletre számított (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A dán TV2 honlapján hétfőn megjelent interjúban az edző elmondta: az eltiltás mellett 35 ezer koronás (1,5 millió forint) pénzbüntetést kapott.

Decemberben a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyarok a csoportkör utolsó fordulójában egy góllal kikaptak Romániától, így nem jutottak a középdöntőbe. Rasmussent a meccsen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a hajrában a reklamálása miatt kétperces kiállítással sújtották csapatát.

A játékvezetői tévedésekkel tarkított összecsapás után az edző sportszerűtlenül viselkedett, nem megfelelő szóhasználattal élt a sajtótájékoztatón, ezért az IHF a magyarok kiesése után azonnali hatállyal felfüggesztette.

A válogatott a rossz szereplés ellenére kijutott az olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kazahsztán, valamint Oroszország lesz az ellenfele március 20-tól 22-ig. A győri tornán már a Danyi Gábor, Elek Gábor edzőpáros irányítja a csapatot, mert Rasmussent a magyar szövetség január 7-én felmentette.

A dán tréner hétfőn elmondta, visszamenőleges hatállyal tiltották el két hónapra, vagyis ismét szabadon dolgozhat. Az eredeti döntés három hónap volt, de ebből egyet elengedtek a bocsánatkérése miatt.

„Rendkívül megkönnyebbültem. Immár a jövőbe tekintek, és most már semmi nem akadályoz, hogy ismét munkát vállaljak. Remélem, hamarosan megint lehetőséget kapok, és a lehető leghamarabb leülhetek a kispadra” – nyilatkozta.

Hozzátette, súlyosabb büntetés esetén biztosan a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult volna, hiszen nagyon tartott tőle, hogy egy életre eltiltják. Mint kifejtette, pénzbüntetése kapcsán nem számít a magyar szövetség segítségére.

„Nincs mit tenni. Én voltam, aki ezt mondta, szóval nekem kell fizetnem” – utalt a sajtótájékoztatón elhangzott káromkodására.

Rasmussen elárulta, voltak már kezdeti tárgyalásai dán és külföldi klubcsapatoknál, de konkrétumról még nem tud beszámolni. Elismerte, a dán női válogatott szövetségi kapitányi posztja számára is egy álom, vagyis nagyon szívesen irányítaná hazája legjobbjait.

További tartalmak