Dán világbajnokkal erősített a Veszprém

A magyar bajnoki címvédő Telekom Veszprém pénteken délelőtt hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a dán válogatott és a Bjerringbro-Silkeborg átlövőjét, Nikolaj Markussent.

A dán kiválóság 2020 júliusában csatlakozik a bakonyi együtteshez és kétéves szerződést írt alá az Építőkkel. Nikolaj Markussenért nem kellett kivásárlási árat fizetnie a magyar klubnak - írja a Telekom Veszprém hivatalos oldala.

„Számomra a Veszprém Európa egyik legnagyobb Klubja. Párszor játszottam itt vendégként, és a hazai közönség mindig lenyűgözött. Alig várom, hogy az otthonomnak mondhassam, és hétről hétre érezhessem az Aréna hangulatát – idézi a klub honlapja a 212 centiméter magas játékost. – Magas játékos vagyok, és tudok lőni, közben mégis jó kapcsolatom van a beállóval. Azt gondolom, hogy egyszerre tudom a magam dolgát és csinálni, és jó helyzetbe hozni a társaimat. Magasabb vagyok a mezőny egy részénél, szóval több lehetőségem van lőni, és közben játszani a srácokkal."

Markussen 2009-ben a Nordsjaelland együttesében kezdte profi pályafutását, majd 2011-ben a spanyol sztárcsapathoz, az Atletico Madridhoz igazolt. Ezután egy évet Katarban, az El Jaish-nál töltött, majd szintén egy évet a dán Skjernben játszott. 2015 óta a Bjerringbro-Silkeborg együttesét erősíti, amellyel 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett.

A dán válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki, majd 2019-ben, hazai pályán, világbajnoki aranyérmet nyert.