Hornyák Dóra távozik a Fraditól

Családi okok miatt távozik a Ferencvárostól Hornyák Dóra - jelentette be hivatalos oldalán a zöld-fehér klub.

Hornyák Dóra 2015-ben igazolt a Ferencvároshoz, és az elmúlt években női kézilabdacsapatunk meghatározó játékosává vált. Az átlövő 2019. május 26-án adott életet gyermekének, Bendegúznak, majd december 30-án a Győri ETO elleni rangadón tért vissza a pályára. Hornyák Dóra szerződése június 30-án lejár, és a játékos a váltás mellett döntött.

„Sok időt töltöttem a Fradiban, és egyelőre nem is gondolok a távozásra, százszázalékkal itt vagyok fejben, a napi feladatokkal, a soron következő mérkőzésekkel foglalkozommondta a fradi.hu-nak Hornyák Dóra. – Nyártól viszont a Debrecen játékosa leszek, a család közelsége miatt szerettem volna ott folytatni a pályafutásomat. Nagyon családcentrikusak vagyunk, szeretnék a szüleimhez közelebb élni, korábban is előfordult már, hogy ez is szerepet játszott abban, hogy hol kézilabdázom.”

A Fradi ugyancsak szerdán jelentette be, hogy a következő szezontól csatlakozik a klubhoz két német válogatott átlövő, Alicia Stolle és Emily Bölk.

Nem Hornyák az egyetlen, aki az idény végén távozik Elek Gábor együttesétől, Győrbe igazol a válogatott szélső Lukács Viktória.