Musorujsag
Élő Eredmények

Német átlövőkkel erősített a Fradi női kézicsapata

Német átlövőkkel erősített a Fradi női kézicsapata

MTI
A klubnál bíznak benne, a két új játékossal előre tudnak lépni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt.

Két német válogatott átlövőt igazolt az FTC női kézilabdacsapata: Alicia Stolle és Emily Bölk egyaránt a következő szezontól csatlakozik a zöld-fehérekhez. Az egyesület honlapjának csütörtöki beszámolója szerint mindkét játékos két idényre írt alá.

„Két fiatal, de már a nemzetközi színtéren is tapasztalt átlövővel erősítettük meg csapatunkat. Jól mutatja mindkettejük képességét, hogy jó néhány top klub próbálta leigazolni őket, büszkék lehetünk arra, hogy elnyerte a tetszésüket az a jövőkép, melyet vázoltunk. Kettejükkel és a már meglévő játékosainkkal a következő idénytől a belső posztokon nő a variációs lehetőségek száma, ami megteremti az előrelépés lehetőségét” – mondta Bognár László, a szakosztály ügyvezető igazgatója.

A 23 éves Stölle és a 21 esztendős Bölk egyaránt 55-ször szerepelt a német válogatottban, előbbi a 2018-as Európa-bajnokságon bekerült a torna álomcsapatába, utóbbit pedig 2018-ban és 2019-ben is az év kézilabdázójának választották hazájában.

Stölle a Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényében 37 gólt szerzett, míg a 2019-es világbajnokságon huszonhatszor talált az ellenfelek kapujába, míg Bölk az előző BL-kiírásban negyvenhat gólt szerzett, a 2019-es világbajnokságon pedig 37 találattal csapata legeredményesebb játékosa volt.

További tartalmak