Újabb német játékossal erősített a Fradi női kézicsapata

Julia Behnke rövid időn belül a harmadik német játékos akit szerződtettek a zöld-fehérek.

Julia Behnke
A 2020/2021-es szezontól kezdve a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a hetvenkilencszeres német válogatott beálló, Julia Behnke. amint arról a klub honlapja beszámolt, ő az együttes harmadik német igazolása rövid időn belül, a múlt héten ugyanis aláírt a zöld-fehérekhez Alicia Stolle és Emily Bölk is.

Julia Behnke 1993. március 28-án született Mannheimben, és gyermekként a TSG Ketsch csapatában ismerkedett a kézilabdával. Tizennyolc évesen váltott először csapatot, amikor a Bietigheimhez igazolt, majd három évvel később Metzingenbe költözött. Utóbbi csapattal háromszor bronzérmes, egyszer pedig ezüstérmes lett a német bajnokságban, a 2015/2016-os idényben pedig az EHF-kupa döntőjéig menetelt.

A finálé két összecsapásán a Dunaújvárosi KKA ellen nem léphetett pályára, de a sorozatban így is negyvenháromszor volt eredményes. Behnke a 2018-as Európa-bajnokságon kiválóan szerepelt, huszonegy góllal zárta a tornát, s talán ennek is köszönhető, hogy az előző évi Bajnokok Ligája-ezüstérmes Rosztov-Don szerződtette. Az elmúlt évi világverseny még ennél is jobban sikerült Behnkének, Emily Bölkkel karöltve csapata legeredményesebb játékosa volt, negyvenkilenc kísérletéből harminchét gólt szerzett.

A Rosztov Dontól érkező játékos kiemelte, számára szimpatikus az a koncepció, amit a Fradi képvisel, bíznak a fiatal játékosokban, megadják nekik a kellő időt, hogy fejlődjenek egyénileg és csapatként is. Emellett a szurkolók fanatizmusát is megemlítette, és külön öröm számára, hogy közelebb lehet a családjához is.

"Kellően rutinos játékosról van szó, aki a feltörekvő német válogatott legjobb gólszerzője volt a legutóbbi világbajnokságon, és akit a világ egyik legerősebb csapatától, a tavalyi BL-ezüstérmestől sikerült megszereznünk - mondta az új igazolásról mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója.