Nem marad el, de zárt kapus lesz a női kézisek győri olimpiai selejtezője

Zárt kapuk mögött rendezik meg jövő péntektől vasárnapig Győrben a női kézilabda olimpiai selejtezőtornát.

„A mai napon tárgyaltunk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Dr. Hasszan Musztafával a Győrben rendezendő olimpiai selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatban a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett – idézi a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja Kocsis Máté elnököt. – Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban.”

Az olimpiai selejtezőtornát – amelyről az első két helyezett szerez kvótát a tokiói nyári olimpiára – az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti majd.

Az olimpiai selejtező programja:
március 20., péntek:
Magyarország-Kazahsztán 17:00
Oroszország-Szerbia 20:00

március 21., szombat:
Magyarország-Szerbia 17:30
Oroszország-Kazahsztán 20:30

március 22., vasárnap:
Szerbia-Kazahsztán 17:30
Magyarország-Oroszország 20:30

A közlemény hozzáteszi, hogy az olimpiai selejtezővel kapcsolatos további részletekről, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség versenyrendszerén belüli mérkőzések lebonyolításáról, megrendezési lehetőségeiről, a szövetség napi működési rendjéről az MKSZ a kormányzat által hozott jogszabályok részletes tanulmányozása, valamint minden lehetséges és szükséges információ begyűjtése után hoz döntést.