Elhalasztják a női kézilabda-válogatott győri olimpiai selejtezőjét

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrött sem a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott venne részt – áll a honi kézilabda-szövetség közleményében.

Az MKSZ tájékoztatása szerint az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtezők lehetséges időpontjaként, ekkor kerülhet sor a női és a férfi kvalifikációra is.

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan egyeztet az IHF-fel, és amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az ötkarikás selejtezőt.

„Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntését – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Nagyon reméljük, hogy egy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége.”

A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna.

Az IHF pénteken határozott arról, hogy április közepéig biztosan szünetelnek az európai kézilabdakupák, valamint többek között a női válogatott Eb-selejtezőit és a Veszprém SEHA Liga-meccsét sem rendezik meg.