Musorujsag
Élő Eredmények

Koronavírusos a dánok olimpiai bajnok kézise

m4sport.hu
Ő az első játékos a kézilabda Bundesligában akinél megállapították a koronavírus-fertőzést.
Mads Mensah Larsen, a Rhein-Neckar Löwen játékosa tör kapura a Veszprém ellen. 
MTI/EPA/Ronald Wittek

Pozitív lett a koronavírus tesztje Mads Mensah Larsen, olimpiai bajnok dán válogatott kézilabdázónak, aki jelenleg a német Rhein-Neckar Löwen játékosa

A 28 esztendős játékos a múlt héten jelezte, hogy nem érzi jól magát, influenza-szerű tünetekre panaszkodott, így elvégezték rajta a tesztet, ami kimutatta, megfertőződött a vírussal. A játékos a következő 14 napban otthoni karanténban fog maradni családtagjai mellett.

„Múlt pénteken beteg voltam, még aznap teszteltem, de aztán újra jól voltam, mielőtt vasárnap este megkaptam volna választ. Nem mozogtam olyan környezetben ahol betegek lettek volna és tudtommal a csapattársaim sem” – írta Mensah az Instagram-bejegyzésében.

„Folyamatos kapcsolatban állunk a csapat orvosával, az egészségügyi osztállyal és a hatóságokkal, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy lelassítsuk a vírus terjedését. A játékosok és alkalmazottaink egészsége a legfontosabb számunkra” – mondta Löwen ügyvezető igazgató, Jennifer Kettemann. A klub további értesítésig felfüggesztette az edzéseket.

Mensah az első játékos a kézilabda Bundesligában aki elkapta a fertőzést. Dániában korábban Peter Madsen és Thomas Kahlenberg volt labdarúgók is elkapták a betegséget, de Kahlenberg azóta közzétette az Instagram-on, hogy meggyógyult. A Dán Sportszövetség két hétre felfüggesztett az országban minden jellegű sporttevékenységet.

 

További tartalmak