Musorujsag
Élő Eredmények

Fegyelmezetten tartják a home office-t a veszprémi kézisek – videók

SzPressz Hírszolgálat
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának tagjai zokszó nélkül tudomásul vették, hogy a koronavírus-járvány miatt egyelőre otthon kell maradniuk – mondta Nagy László.

A klub sportigazgatója az SzPress Hírszolgálatnak elmondta, a csapat minden tagja és a teljes szakmai stáb átesett már koronavírus-teszten, amelyek kivétel nélkül negatív eredményt mutattak.

„Soha nem voltak még ilyen helyzetben, ahogy én sem, de ha az életünk így alakult, akkor engedelmeskedni kell, méghozzá a lehető legnagyobb fegyelmet tanúsítva. A Telekom Veszprém különleges helyet foglal el a magyar sportban, mert a mi játékoskeretünket három földrész – Európa, Afrika és Dél-Amerika – tizennégy nemzetének több mint 20 kézilabdázója alkotja. Amikor elmondtuk nekik, hogy egy ideig mérkőzések és edzések nélkül maradnak, senki sem állt elő azzal, hogy elhagyná az itteni lakóhelyét és hazautazna. Tudomásul vették, hogy se ki, se be, amit a jövőben az állóképességük megőrzéséért tehetnek, azt csak bezárkózva, home office körülmények között tehetik meg” – mondta az SzPress Hírszolgálatnak a tavaly kétszeres BL-győztesként és 209-szeres válogatottként visszavonult sportvezető.

Nagy László úgy gondolja, hogy egy kicsit talán jól is jött a kényszerszünet a magyar bajnokcsapat játékosainak, akiknek a kényszerszünet elrendeléséig három fronton is helyt kellett állniuk, közülük többen pedig hazájuk válogatottjában is pályára léptek.

„A megmaradt mozgástér nem mondható túl nagynak, de guggolni, kitöréseket csinálni, gumi- és TRX-kötéllel, kisebb-nagyobb súlyzókkal otthon is lehet mozogni, nem is beszélve a jó öreg fekvőtámaszról és a hasizmok megmozgatásáról. Remélem, hogy néhány hét múlva jobb lesz a helyzet, aztán előbb vagy utóbb minden visszatér a rendes kerékvágásba.”

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai alelnökeként is tevékenykedő Nagy László nem hiszi, hogy a kölni BL-döntőt a tervezett időpontban meg tudják tartani, az európai szövetség április közepére ígért tájékoztatást a lehetséges forgatókönyvről. „Addig semmi értelmét nem látom a találgatásoknak.”

További tartalmak