Musorujsag
Élő Eredmények

Kirsner Erika szerint nem lett volna igazságos végeredményt hirdetni a kézilabda-bajnokságokban

m4sport.hu
A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján arra jogosultak voltak.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról. Kirsner Erika elnökségi tag az M4 sportnak nyilatkozva elmondta, a kialakult helyzet miatt befejezettnek nyilvánítják valamennyi bajnokságot és kupasorozatot.

Nincs se kieső se aranyérmest nem tudunk az idei bajnokság alapján hirdetni, befejezettnek tekintjük, de nem lennének egyenlőek a feltételek, hogy végeredményt hirdessünk, hiszen van csapat amelyik többet játszott, másnak a sorsolása volt nehezebb, vagy többet játszott otthon, így nem lenne ideális most végeredményt hirdetni. A 2018/19-es bajnokság eredményét vesszük alapul” – mondta a korábbi kiváló szélső.

A jelenlegi helyzet alapján az NB I/B-ből sincs feljutó, ugyanakkor mégis elképzelhető, hogy nem az idei csapatokkal indul jövőre a bajnokság.

Nem tudjuk, mit hoz a sors, a mai helyzet gazdaságilag minden csapatot meg fog viselni. Elképzelhető, hogy lesznek egyesületek, melyek nem tudják vállalni az első osztályú indulást, ha a szponzoraik visszalépnek. Ennél fogva biztosan át fog alakulni a mezőny„.

A Magyar Kupát is befejezettnek tekintik, mivel nem lett volna komoly befolyása a nemzetközi kupaindulásra. Így a legjobb nyolc között lezárták.

Mindent megtesznek azért, hogy a férfiaknál a Szeged és a Veszprém tudjon indulni a BL-ben, jelenleg a nőknél a Győr helyzete a biztos, de bíznak benne, hogy két szabadkártyát kapnak mind a két esetben, és így majd meghozzák a döntést, ki induljon a nőknél.

Egyöntetű volt az elnökség döntése, sportszakmailag így volt helyes. 4-5 hete tart ez a helyzet, otthon ugyan edzenek a játékosok, de ez minőségi munkának nem nevezhető. Ez azt jelenti, amennyit kihagynak a játékosok, annyi idő kellene a felkészülésre, így valószínűleg, ha most el tudnánk kezdeni a felkészülést, akkor május végére lennének abban az állapotban, hogy minőségi meccseket tudjanak produkálni” – mondta a legalapvetőbb szakmai okokat Kirsner.

Véleménye szerint az edzők is reálisan látják majd a helyzetet, hogy nem lehetett más döntést hozni. „Azt se tudjuk, hogy indul a jövő évi bajnokság, nem hogy az idei végét tudjuk, hiszen nem csak a magyar de az európai szövetség is a vírushelyzetnek van kitéve” – zárta mondandóját a korábbi 139-szeres válogatott.

További tartalmak