Musorujsag
Élő Eredmények

Nerea Pena: Nem igazságos, hogy 7-8 hónapunkat kidobták a kukába

Nerea Pena: Nem igazságos, hogy 7-8 hónapunkat kidobták a kukába

m4sport.hu/M1
Felemás érzésekkel fogadta a szövetség döntését a Siófok átlövője, aki örül, hogy befejeződött a bajnokság, azt viszont nem tartja igazságosnak, ahogyan végződött.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) csütörtökön határozott arról, hogy a koronavírus-járvány miatt befejezettnek tekinti az összes hazai sorozatot: a helyezéseket viszont nem osztják ki, nem lesznek bajnokok, kiesők, illetve feljutók, a nemzetközi kupákban pedig azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján arra jogosultak voltak.

A döntés talán legnagyobb vesztese a tavalyi bronzérmes, a bajnokság felfüggesztésekor második helyen álló Siófok KC csapata, amely tabellán elfoglalt helye alapján története első Bajnokok Ligája-indulására készült.

Érthetően csalódottan beszélt a döntésről közösségi oldalán a Balaton-partiak egyik legjobbja, a spanyol Nerea Pena.

„Nagyon boldog vagyok, hogy lefújták a bajnokságot, mert mindig az egészség az első. Jó döntés volt mindenkinek, nemcsak a játékosoknak, a szurkolók és a klub szempontjából is. De szomorú vagyok, hogy így ért véget a bajnokság. Szerintem nagyon nem igazságos ránk nézve. Szerintem nem fair, hogy 7-8 hónapunkat kidobták a kukába, mert nagyon sokat harcoltunk ebben a szezonban. Nagyon meglepődtem, mikor hallottam a döntésről. Szerintem mi jártunk ezzel a legrosszabbul. Nem igazságos a döntés. Remélem, hogy valahogyan szabadkártyát kapunk” – fogalmazott az EHF-kupa-címvédő világbajnoki ezüstérmes átlövője.

Borítókép: Nerea Pena, Siófok KC (Fotó: Facebook/Siófok KC)

További tartalmak