Musorujsag
Élő Eredmények

Klivinyi Kinga és Schatzl Natalie is Dunaújvárosban folytatja

Klivinyi Kinga és Schatzl Natalie is Dunaújvárosban folytatja

MTI
Debreczeni-Klivinyi Kinga, Schatzl Natalie és további öt játékos a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását, miközben kilencen távoznak a klubtól.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Gurics Attila, a DKKA menedzsere elmondta, hogy a játékoskeret még nincs kész, nagyjából 90 százalékos. Vágó Attila vezetőedző a következő időszakban fogja kialakítani a szakmai stábot – tette hozzá.

A következő szezontól Dunaújvárosban kézilabdázik a magyar válogatott átlövő, Debreczeni-Klivinyi Kinga, az utánpótlás válogatott szélső, Schatzl Natalie – a válogatott Schatzl Nadine húga -, illetve a montenegrói válogatott kapus, Anastasija Babovic. A DKKA-t erősíti jövőre Barján Bianka átlövő, Román Dorina irányító, Sziráki Boglárka irányító és Wéninger Alexa kapus.

Gurics Attila közölte, hogy a kilenc távozó közül nyolcnak (Bouti Fruzsina, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Itana Cavlovic, Sirián Szederke, Szekerczés Luca, Triscsuk Krisztina, Zeljana Stojak) lejár a szerződése június végén, Camila Micijevic közös megegyezéssel távozik.

A tavalyi keretből négyen maradtak, Mihály Petra, Kazai Anita, Szalai Babett és Braun Csenge. Mellettük a helyi akadémiáról kerül fel az első csapat keretébe Szalma Zita, Fodor Neszta, Takács Cecília, Husti Hanna, Pál Eszter, Jovovity Jovana, Ferenczy Fruzsina, Molnár Beatrix és Nick Viktória.

A tervek szerint a felkészülést július elején kezdi meg a csapat.
Barta Endre alpolgármester szerint Mátyás Gábor ügyvezető és Gurics Attila vezetésével olyan csapat formálódik, amely sok örömet fog okozni a szurkolóknak a jövőben.

Jelezte, hogy a főszponzor-jelölttel a sajtótájékoztató után egyeztetnek, segítségével a csapat jövője hosszú évekre biztosítva lesz.

Kérdésre elhangzott, hogy ötven százalékkal csökkentették a stáb és a játékosok fizetését a következő időszakra.

A Dunaújváros a nyolcadik helyen végzett a koronavírus-járvány miatt félbemaradt idényben.

További tartalmak