×

Szabó Lauráék nem lepődtek meg az Érd döntésén, de nem tartják korrektnek

Az érdi kézilabdázóknak a szerződésbontás után nagyon rövid idő alatt kellett nagyon nehéz döntéseket meghozniuk.

Szabó Laura (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Szabó Laura Érden kezdett el kézilabdázni, majd ott lett belőle előbb NB I-es, majd válogatott játékos. Szabó Edina vezetőedző azonban a hét elején az Érd FM-ben elmondta, anyagi okok miatt mindenkivel szerződést bontottak, aki az elmúlt idényben a felnőtt keret tagja volt.

"Eddig csak Érden játszottam, ott fogtam kézilabdát először a kezembe. Nagyon nehéz felfogni ami most történik, de majd remélem a búcsúztató bulin el tudok köszönni a szurkolóktól és akkor le fog esni, mit is jelent ez" - mondta a játékos az M4 Sport megkeresésére.

Sejteni lehetett dolgokat, hiszen Szabó Edina két hónapja már utalt rá, így nem érte őket váratlanul a bejelentés, az már sokkal inkább, hogy mindezt az átigazolási szezon végén tette meg a klubvezetés.

"Nem volt korrekt a játékosokkal szemben ez a lépés, így nagyon rövid idő alatt kellett nagyon nehéz döntéseket meghoznunk. Nem volt váratlan, de így is későn szóltak, hiszen február végén, márciusban tisztázódott a helyzet, ekkor csapatot találni, amikor már minden csapat tervezi a jövőjét, elég nehéz" - mondta Szabó.

"Nagyon nehéz számomra a szakítás, nem így szerettem volna elbúcsúzni. De így is nagyon sok embertől tanulhattam a pályán, olyan játékosokkal játszhattam együtt, akikkel álmomban sem gondoltam volna" - mondta a játékos, aki a szabadidejét edzéssel tölti, süt, főz, fest, makramézik, kutyát sétáltat és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Vácon folytatja a pályafutását.

A teljes interjút itt nézheti meg: