Musorujsag
Élő Eredmények

Szekerczés Luca az MTK-hoz igazol

M4 Sport
Szekerczés Luca és Marincsák Nikolett az MTK kézilabdacsapatát erősíti a következő szezonban – árulta el az M4 Sportnak Golovin Vlagyimir vezetőedző.
Golovin Vlagyimir szövetségi edző a női junior kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország – Románia mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 11-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A tréner elmondta, az MTK-ban kicsit „lyukas” volt a jobbátlövő pozíció, abban bízik, hogy a Dunaújvárosból érkező gólerős Szekerczéssel erősebbek lesznek, a Békéscsabáról igazolt Marincsák pedig pótolni fogja a Mosonmagyaróvárra távozó irányítót, Tóth Esztert, aki az elmúlt csonka szezonban a góllövőlisa második helyén végzett.

Golovin Vlagyimir tervei szerint július 1-jén kezdi meg az alapozást, tudomása szerint az NB I. szeptember 6-án rajtol, így kilenc hét fog rendelkezésre állni a felkészülésre.

Jelenleg az MTK játékosai egyénileg készülnek, a szakember szerint azonban az otthoni munka semmiképpen sem összehasonlítható a csarnokbeli edzéssel. „Bármennyire is majdnem ugyanolyan futások vannak, teljesen más a levegőn és a csarnokban. Teljesen más a közeg, a csarnokban kevesebb az oxigén, a szervezet jobban hozzászokik a meccsekhez.”

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC (Fotó: m4sport.hu)

Az előző szezonban az MTK a szakosztály történetének legjobb eredményét produkálva a hetedik helyen állt a bajnokság lezárásakor, igazán felszabadultan a nagy csapatok, a Győr, a Ferencváros, a Debrecen és az érd ellen játszott a csapat. A tréner abban bízik, hogy a következő idényben a bravúrpontok mellett a kötelező győzelmeket is begyűjtik.

„A tavalyi bajnokság elején új csapatot kellett összerakni, ehhez képest október végén már jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Most kevesebb cserével sokkal többen maradnak, bízom benne, hogy már szeptemberben jó teljesítményt tudunk nyújtani. Remélem, hogy jövőre a tuti mérkőzéseket meg fogjuk tudni nyerni, a mostani bajnokságban becsúszott két-három olyan, hogy elvileg jobbak voltunk, de nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani. Bízom benne, hogy jövőre ez nem két-három, hanem maximum egy lesz. Amikor nem voltunk esélyesek, felszabadultan tudtunk játszani és tudtunk nyerni, a bravúrpontok nélkül nem tudtunk volna a hetedik helyen állni” – mondta.

Golovin Vlagyimir elárulta, nemrég az M4 Sporton végignézte a debreceni U20-as világbajnokságot és a győri U19-es Európa-bajnokságot, amelyet az ő irányításával nyert meg a magyar válogatott. „Napról napra szinte ugyanúgy átéltük a családdal a két világversenyt. Nagyon örültem neki.”

Kérdésre válaszolva a szakember elmondta, felkérés esetén vállalná a szövetségi kapitányi posztot a felnőttek élén, de csak abban az esetben, ha megtarthatná az MTK-t is, ő ugyanis nem tartja szerencsésnek, ha főállású kapitány dolgozik a válogatott mellett, szerinte jobb, ha egy edző folyamatosan munkában, „meccselésben” van.

„Nálam ez a legnagyobb motiváció, hogy valamikor válogatott edző lehessek” – árulta el Golovin, akinek várhatóan július elején születik második gyermeke.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak