Musorujsag
Élő Eredmények

Vámos Petra: Hogy kiutazhattam a vb-re, életem élménye volt

Vámos Petra: Hogy kiutazhattam a vb-re, életem élménye volt

m4sport.hu
Vámos Petra, a Debrecen és a válogatott irányítója valósággal berobbant a köztudatba. A 19 éves kézilabdázó most érettségizett. Saját bevallása szerint jobban izgult, mint a meccseken. Csapata már elkezdte az alapozást a leállást követően, új lendülettel vágnak neki a munkának.

A tehetséges irányítóval Török Olivér beszélgetett a sportpályán kívüli megmérettetések után, az érettségiről, a további feladatokról és célokról, álmokról, egy kis múltizézéssel megfűszerezve.

Az inkább humán beállítottságú lánynak a történelem és a magyar sikerült jobban az érettségin, de a jövőt nem feltétlenül ezen a vonalon képzeli a jövőt. A középiskola után Debrecenben szeretne maradni, ahol gyógytestnevelő és testnevelő tanári szakon tanulna tovább.

„Közel áll hozzám a gyógytorna és az egészségfejlesztés” – mondta.

Úgy érzi, hogy a következő szezon erős csapat jön össze a civisvárosban, amellyel megszerezhető akár a negyedik hely is. Már elkezdődött az alapozás, amit rögtön megérzett a szervezete.

„Van egy kis izomlázam. A testem kezd ébredezni és visszatérni a régi kerékvágásba.”

A junior Eb-győztes tavaly augusztusban mutatkozott be a felnőttek között, így meglepetés volt számára, hogy alig pár hónappal később Kim Rasmussen behívta a Japánban rendezett világbajnokságra utazó keretbe, ahol világsztárokkal – mint például a román Cristina Neagu – kellett megküzdenie.

„Az, hogy kiutazhattam Japánba életem legnagyobb élménye volt!”

Ennek ellenére szerényen még mindig csak azt a célt tűzte ki maga elé, hogy stabil NB I-es játékossá váljon. Eddig jó úton jár, hisz nemrég hosszabbította meg szerződését a Lokival, 2023. Június 30-ig.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.

Borítókép: Vámos Petrával Török Olivér beszélgetett. (m4sport.hu)

További tartalmak