Érzékenyen érinti a Komlót a válság, de bíznak benne, hogy "elég hosszú lesz a takaró" jövőre

Érzékenyen érinti a klubot a koronavírus-járvány, kevés a szponzoruk, akár a fizetéscsökkentés is szóba jöhet, mondta el az M4 Sportnak a komlói kézilabdacsapat vezetőedzője, Kilvinger Bálint. A szakvezető beszélt többek között a következő szezon játékoskeretéről és a csapat jövőjéről is.

"Nem igazán látjuk még a vírus hatásait, mikor a felkészülést el tudjuk kezdeni, akkor kapunk igazi támpontot ezzel kapcsolatban. Nagyjából most tartunk ott, amikor ideális elkezdeni egy nyári felkészülést, de ez sajnos még messze van" - mondta a komlói együttes vezetőedzője, aki bízik benne, hogy játékosi jó állapotban lesznek, mikor újra elkezdhetik a közös munkát. Egyelőre egyéni edzéstervek alapján készülnek, igyekeznek online programon keresztül tesztelni is őket.

A koronavírus-járvány klubra gyakorolt gazdasági hatásaival sincsenek még tisztában. "Nálunk is fizetéscsökkentés lépett életbe, ahhoz, hogy ezt az idei szezont jól tudjuk abszolválni. Ez egy nehéz időszak, hiszen mivel nincsenek mérkőzéseink, a reklámbevételek megszűntek. Mi egy kevés lábon álló klub vagyunk, nem olyan nagy a szponzori hátterünk, így nagyon érzékenyen érint minket a válság, de az ügyvezetőnk mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobban át tudjuk vészelni ezt az időszakot. Remélem, hogy a következő szezonnak is rendezett anyagi körülmények között tudunk majd nekivágni. Lehet, hogy a takarónk egy kicsit rövidebb lesz, de biztosan tudunk majd úgy nyújtózkodni, hogy az elegendő legyen."

A játékoskerettel kapcsolatban elárulta, bízik benne, hogy május végére meglesz a jövő évi keret, nem számolnak nagy játékosmozgással, hiszen már az elmúlt években is arra törekedtek, hogy olyanokat igazoljanak, akikkel hosszabb ideig tudnak együtt dolgozni. "Nyáron kellett egy komolyabb vérfrissítést csinálnunk. Azt gondolom, hogy jól sikerült, egy erős mag alakult ki, remélem, hogy együtt is tud maradni. Biztos vagyok benne, hogy a fizetések mérséklődnek majd, hogy milyen mértékben, azt még nem tudjuk."

A szakember fiatal kora ellenére már az ötödik szezonját kezdheti meg a Baranya megyei csapatnál, úgy érzi, a bizalom megvan irányába. "Egy középcsapattá sikerült formálódnunk, ami szerintem a mi lehetőségeinkhez mérten egy nagy eredmény. Szinten biztosra mondhatom, hogy ebben az évben jobban fogunk támaszkodni az utánpótlásra. Van egy olyan ifi csapatunk, ahonnan remélhetőleg egyre többen tudnak majd fellépni a felnőttek közé."

A 84-es születésű tréner kilencedik legidősebb játékos volt a rangsorban, mikor átvette a csapat. Ma már ő a rangidős, de véleménye szerint nemcsak annak köszönheti, hogy játékosai elfogadták, mert kisebb a korkülönbség köztük. "Pedagógiai érzék kérdése is, h mennyire tudom elfogadtatni magam a játékosokkal. Határozott elképzeléseim vannak, de mindenképpen figyelembe veszem a játékosok meglátásait is. Igyekszem hiteles edző lenni, ha valamit megkövetelek tőlük, azt én is megcsinálom. Minden évben rengeteget tanulok, két ugyanolyan szezonunk még nem volt."

A teljes interjút a lejátszóra kattintva tekintheti meg.