Lengyel válogatott kapussal erősít a Tatabánya

Nagy volt a jövés-menés Tatabányán az elmúlt időszakban, a KOmárom-Esztergom megyei klub újabb érkezőt jelentett be pénteken, a lengyel válogatott kapusa, Piotr Wyszomirski is Vladan Matics csapatában folytatja.

Wyszomirski az elmúlt majd’ négy esztendőt a Budesligában töltötte a Lemgo együttesénél.

"Wyszomirski egy rutinos, 32 éves, világbajnoki bronzérmes kiváló kapus – idézi a klub honlapja a klubelnök, Marosi Lászlót. – Három évre kötelezte el magát hozzánk. Úgy gondoljuk, hogy ő is igazi erőssége lehet átalakuló együttesünknek és remek párost alkotnak majd a kapuban Bartucz Lacival."

A 193 centis hálóőr 2009 óta tagja a hazája nemzeti együttesének. 2010-ben a lengyel válogatottal az Európa-bajnokságon a negyedik helyet szerezte meg. Wyszomirski eddig legnagyobb sikerét a 2015-ös katari világbajnokságon érte el, ahol vb-bronzérmes lett. Ezt követően részt vett a 2016-os riói olimpián is.

A varsói születésű kapus első profi szerződését – 2007-ben – a Pulawytól kapta. 2012-ben mutatkozott be először a magyar pontvadászatban, a Csurgó gárdáját erősítette. 2014-ben aztán Szegedre igazolt, majd két évvel később – 2016-ban – már a német élvonalban szerepelt egészen mostanáig.