Musorujsag
Élő Eredmények

Zubai Szabolcs visszavonul

Zubai Szabolcs visszavonul

M4 Sport
Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a MOL Pick-Szegeddel.
Harsányi Gergely, Balogh Zsolt, Zubai Szabolcs, Juhász Ádám, Lékai Máté és Császár Gábor (b-j) ünnepli a magyar csapat 27-25 arányú győzelmét a dán válogatottal szemben a férfi kézilabda világbajnokság 16. fordulójában játszott Magyarország – Dánia mérkőzés végén a franciaországi Albertville-ben 2017. január 22-én. A magyar válogatott hetedik helyen végzett a világversenyen.(MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Az elmúlt két idényben Orosházán szereplő beállós az M4 Sportnak elmondta, május 5-én született meg a második kislánya, Zara, ő pedig elsősorban családi okok miatt döntött a visszavonulás mellett. „Még nagyon félek megfogni, nehogy elessek vagy valamilyen bajt csináljak, de nagyon boldog vagyok” – osztotta meg Zubai az interjúban, amelybe egy rövid időre nagyobbik kislánya, Lili is becsatlakozott.

Hozzátette, Szegeden élnek, de a párja Budapesten dolgozik, építkezés előtt állnak, ezért a továbbiakban már nem tudja vállalni azt a mennyiségű utazást, amellyel a kézilabdázás jár. „Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi legyen. Harminchat éves vagyok, egy évet még szívesen játszottam volna, de így, hogy megszületett a baba, nagyon nehéz lett volna megoldani. Fáj a szívem, de nem tudnám úgy megoldani, hogy délután háromkor elindulok Orosházára, és este 8-9 között érek haza még akkor is, ha csak napi egy edzés van. Ez nagyjából kivitelezhetetlen lett volna.”

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd leállított szezonnal kapcsolatban úgy vélekedett, az Orosháza akkor is kiharcolta volna az élvonalban maradást, ha le tudják játszani a hátralévő mérkőzéseket. „Én február elején megsérültem Gyöngyösön, de utána a csapat felszálló ágba került, jó meccseket játszott, jöttek az eredmények is, úgyhogy úgy tűnik, csak a féket kellett kivenni az együttesből” – nyilatkozta a 36 éves Zubai, akinek nyáron jár le a szerződése Orosházán.

Zubai Szabolcs (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

„Sajnos a koronavírus-járvány miatt az én pályafutásom is ilyen módon ér véget, csakúgy, mint sok más kiváló játékosnak” – tette hozzá a 211-szeres válogatott kézilabdázó, akinek a karrierjéből a legkedvesebb emléke a 2012-es olimpián játszott, Izland elleni negyeddöntő. „Magasan az karrierem kedvenc mérkőzése” – mondta a meccsről, amely május 27-én, szerdán 17:15-től teljes egészében újra látható lesz az M4 Sporton.

Zubai Szabolcs a válogatottban 2004 és 2017 között 308 gólig jutott, 2004-től 2008-ig a Dunaferrben, majd 2018-ig a MOL Pick-Szegedben játszott. Utóbbi együttessel zsinórban kilencszer volt bajnoki ezüstérmes. Szegedről 2018-ban távozott, miután Juan Carlos Pastor vezetőedző a Veszprém ellen végül megnyert bajnoki döntő egyik mérkőzésére sem nevezte őt a keretbe. Kérdésre válaszolva elmondta, nem haragszik már a spanyol szakemberre, akivel emberileg ugyan voltak problémái, de továbbra is a világ három legjobb ténere között tartja számon őt.

„Nem kell megmagyarázni, hogy miért nem játszottam, hiszen bajnok lett a Szeged. Akkor nagyon rosszul esett, ezt vártam egész életemben, hogy a Szegeddel bajnok legyek. Pont azon a két meccsen nem játszottam, de az EHF Kupában játszottam, megszereztük az aranyérmet, jól játszottam. Tíz évet letettem az asztalra Szegeden, attól, hogy azon a két meccsen nem játszottam, maximálisan magaménak érzem ezt a magyar bajnoki címet” – fogalmazott Zubai Szabolcs.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

 

További tartalmak